Doorgaan naar inhoud
[Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

[Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een wabi sabi interieur is de kans om veranderingen in te voeren dat doet denken aan minimalisme. We laten je een stappenplan zien waarmee je direct met deze manier van denken begint.

1. Minder doen

Waar in onze cultuur meteen de verfpotten, kwasten en oude kleren erbij worden gepakt, kent een wabi sabi interieur geen voorbereiding. Want het staat voor een hang naar imperfectie. Dus wanneer een glas omvalt en de inhoud over de vloer druipt, is dat geen ramp, het is daarentegen een aanwinst om je woonkamer meer te verrijken met deze filosofie. Met andere woorden: laat de hang naar perfectie en details los, aangezien het al volmaakt is.

2. Bezoek tweedehandswinkels

Gebruikte stoelen, banken en tafels sluiten naadloos aan op een wabi sabi interieur. Bovendien hoef je verder niets te doen hiervoor, doordat de meubels meestal een smetje bevatten. Daarnaast groeit deze sector, daardoor is er altijd om een kans om een nieuw item te scoren. Overigens is Marktplaats eveneens een goede plek om je slag te slaan. Beide opties zijn haast gratis en vertegenwoordigen een groot pakket aan smaken, zo stel je snel combinaties samen voor iedere vierkante meter. Een voordeel waar geen enkele traditionele meubelzaak showrooms tegenop creëert en promoot.
wabi sabi interieur

3. Wabi sabi interieur en de muren

Wanneer je je vrienden en familie inlicht over je plannen en de resultaten toont, zullen ze vragen naar de muren, omdat je blik dat gedeelte overslaat, vanwege de essentie. En ja, op sommige afbeeldingen is de muur gemaakt voor een filmscène. Dit pad kun je ook bewandelen, maar de omgekeerde route waarin je de stenen en het cement laat ontstaat door de slijtage is een betere mogelijkheid. Anders moet je voortdurend herstelwerkzaamheden verrichten om het ideale plaatje vast te houden. Onbegonnen werk, terwijl deze opvatting het afbrokkelende proces omarmt met liefde, daaruit voel je meer rust.

3. Pluk de inspiratie

En als laatste is het tijd om je te verdiepen in dit onderwerp. Gelukkig leef je in het internettijdperk, waardoor je nieuwe inzichten opdoet. Dat betekent YouTube filmpjes bekijken, blogs lezen en je voegen in Facebook-groepen om je eigen stijl te verbreden. Of bezoek een winkel die geheel is ingericht voor dit thema.
Vorig artikel 4 ideeën om de tafel te dekken!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden