Doorgaan naar inhoud
Wandplank decoreren in 4 stappen!

Wandplank decoreren in 4 stappen!

Met de juiste decoratie in je woning kun je jouw interieur een heel chique, juist stoere of meer elegante uitstraling geven. Een schilderij aan de muur kennen we allemaal wel. Leuk, maar helemaal hip is het om te gaan voor een of meerdere wandplanken. In verschillende vormen en maten zijn deze te koop. Oké, je hebt een mooie wandplank aangeschaft, maar nu? Een wandplank decoreren klinkt eenvoudig, maar kan soms nog best lastig blijken in de praktijk. Met dit stappenplan helpen we je graag op weg!

1. Kies je stijl

Kies een stijl die bij je past of die je al in je interieur verwerkt hebt. Ga je voor een warme stijl met knusse kleuren, houd je meer van landelijk of juist industrieel? Denk hier goed over na, zodat je eenheid creëert.

2. Wandplank decoreren met deze accessoires

Wil je een wandplank decoreren, maar vind je het lastig om te bepalen welke items goed matchen? Je denkt waarschijnlijk al snel aan vaasjes en lijstjes. Een leuke afbeelding of pakkende quote doet het altijd goed. Foto's geven daarnaast een persoonlijke touch aan je decoratie. Ook planten en boeken zijn leuk om te gebruiken bij het wandplank decoreren. Mag het nog persoonlijker? Voeg dan(dierbare) herinneringen toe.

3. Hoe te groeperen

Laat als eerst de gedachte aan symmetrie los. Veel mensen hebben een soort van constante behoefte om alles, maar symmetrisch neer te zetten. Klinkt geordend denk je misschien. Maar juist het loslaten hiervan zorgt voor een speelse aanblik. Niet alles hoeft in tweevoud. Speel ook met verschil in hoogte. Zeker wanneer je er toch voor kiest om meerdere accessoires van één soort te gebruiken, staat dit leuk.

4. "Finishing touch"

Je wandplank is bijna af, maar mist nog net even iets extra's. Hoewel je goed in je achterhoofd moet houden dat meer niet altijd beter is, kan een simpele toevoeging van een klein lampje bijvoorbeeld een groot effect hebben. Zo zet jij je pronkstuk of meest dierbare herinnering in de spotlight. Ook kun je als laatste stap van en afstandje kijken om te ontdekken of je toch niet wat kleur mist of dat ene plantje links toch aan de rechterkant beter staat.

Voor welke look je ook kiest; een wandplank decoreren is een fluitje van een cent als je bovenstaande tips toepast.

Deze blog maakt gebruik van affiliate links van onze partner bol.com
Vorig artikel Plafondlampen van Lampen99
Volgend artikel 5 hotels met een jacuzzi op de kamer in Amsterdam

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden