Doorgaan naar inhoud
Wat maakt een tandtechnisch laberatorium?

Wat maakt een tandtechnisch laberatorium?

Een tandtechnisch laboratorium is een faciliteit waar tandheelkundige apparatuur wordt gebruikt om tanden en kiezen te fabriceren. Het wordt gebruikt door tandtechnici om protheses, kronen, bruggen en andere tandheelkundige apparatuur te maken. Het laboratorium gebruikt een verscheidenheid aan materialen, waaronder metalen, keramiek, kunststoffen, composieten en goud. Het wordt ook gebruikt voor het maken van afdrukken van tanden voor verdere verwerking.

Kunstgebit

Een kunstgebit wordt gefabriceerd in een tandtechnisch laboratorium. Het bestaat uit een basis van keramische materialen, met een metalen beugel die de kunsttanden bevestigt. De metalen beugel is aangepast aan de mond van de patiënt en aan hun gebitsstructuur. De metalen beugel bevat ook een aantal metalen schroeven en beugels die de kunsttanden bevestigen. Een kunstgebit wordt vervolgens gecontroleerd en afgesteld door een tandarts of tandtechnicus om een ​​comfortabel en natuurlijk gebit te creëren.

Klikgebit

Een klikgebit wordt ook gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Het wordt gebruikt om een ​​verwisselbare en comfortabele prothese te maken. Klikgebitten bestaan ​​uit een metalen frame dat wordt aangepast aan de mond van de patiënt. Het frame bevat ook een aantal metalen schroeven en beugels die de kunsttanden bevestigen. Het klikgebit is ontworpen om eenvoudig te verwijderen en te vervangen door de patiënt.

Bekijk meer over tandtechniek.

Vorig artikel Waar moet ik op letten bij een verhuizing?
Volgend artikel Een zeemeermin staart aan de muur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden