Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Wat staat leuk op een salontafel?

Wat staat leuk op een salontafel?

Een salontafel is in de meeste huishoudens een belangrijk item in het interieur. Een leuk ingerichte salontafel geeft een rustige sfeer in het huishouden. Maar wat staat leuk op een salontafel? Dit is soms een best lastige opgave, daarom kan je hier tips vinden voor de inrichting van de salontafel.

Kaarsenhouders

Het eerste antwoord op de vraag "wat staat leuk op een salontafel", is toch wel "kaarslicht". Kaarslicht is altijd een goed begin als het gaat om gezelligheid creëren. Door enkele kaarshouders op de salontafel te plaatsen creëer je een romantische, maar gezellige sfeer in de zitkamer. Een geurkaars kan vaak ook al wonderen doen om een ontspannend gevoel te geven.
Wat staat leuk op een salontafel?

Onderzetters

Buiten het feit dat onderzetters ook voorkomen dat er kringen ontstaan, kunnen ze ook nog eens een decoratief zijn en zorgen voor een speels of modern tintje.
Tip: zorg dat de onderzetters in een houder kunnen als ze niet gebruikt worden, dat houdt de salontafel opgeruimd.

Haal de natuur in huis

Een beetje natuur toevoegen door een plantje op de salontafel te zetten, maakt veel goed. Planten zorgen niet alleen voor schonere lucht, ze zijn ook erg decoratief en kleurrijk! Bloemen geven kleur, maar deze zijn lastiger te onderhouden dan kamerplanten. Kies iets wat bij jouw interieur past, om te bepalen wat leuk staat op een salontafel.
Wat staat leuk op een salontafel?

Een decoratieve schaal

Een voordeel van het gebruiken van een decoratieve schaal is dat deze ook functioneel kan zijn. Je kan op deze schaal de spulletjes wegleggen zoals een brillenkoker, een tijdschrift of de afstandsbediening. Je kan de schaal natuurlijk ook als extra decoratie gebruiken door bijvoorbeeld schelpen (in de zomer) of dennenappels (winter) toe te voegen.

Verlichting

Als je geen fan bent van kaarslicht, maar liever 's avonds met een boek in de zitkamer wil vertoeven, zul je betere verlichting nodig hebben dan kaarslicht. Kies daarom voor een tafellamp. Gebruik je een draadloze lamp, dan heb je het extra voordeel dat er geen "lelijke" kabels over (en langs) de tafel lopen.

Er zijn genoeg manieren om een salontafel in te richten. Wat leuk staat op een salontafel, hangt ook samen met de functie die je aan de salontafel geeft. Bedenk daarom goed wat de functie van je salontafel moet worden, voordat je spullen gaat kopen. De salontafel moet immers niet te vol staan, want dat kan de rust wegnemen.
Vorig artikel Wandplank decoreren in 4 stappen!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden