Doorgaan naar inhoud
Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Het vinden van een stijlvolle en geschikte houten tafel is al een uitdaging op zich, vanwege de vele keuzemogelijkheden. Heb je jouw droomtafel eenmaal gevonden? Dan ben je natuurlijk nog niet klaar. Het is ook belangrijk om de juiste stoelen bij de tafel te kiezen, qua materiaal, stijl, grootte en vormgeving. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kun je goed doordacht de juiste stoelen bij een tafel kiezen? Deze blog geeft je adviezen van specialisten die weten hoe je dé perfecte eetkamerstoel of tafelstoel op het spoor kunt komen!
Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Kies voor een mix van stoelen

Vroeger waren eetkamersets erg voorspelbaar. Rond een houten tafel stonden standaard vier dezelfde stoelen, die misschien niet qua kleur, maar wel qua vormgeving exact hetzelfde waren. De laatste jaren zien we deze trend veranderen en steeds meer variatie ontstaan. Sterker nog: vier verschillende stoelen gebruiken is nu hip en trendy. Door dit te doen creëer je een speelse en vrolijke sfeer aan tafel. Probeer het maar eens uit door fotootjes te printen van enkele mooie stoelen en die rond een foto van jouw huidige of gewenste tafel te leggen. Je zult je verbazen over het unieke visuele effect van het gebruik van diverse stoelsoorten!
Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Materiaalsoort van de stoelen

Bij houten tafels kun je stoelen gebruiken van uiteenlopende materiaalsoorten. Met hout is eigenlijk elk materiaal te matchen. Dus op je nu kiest voor industriële, minimale stoelen gemaakt van aluminium, kunststof stoelen of voor stoelen van massief hout: alle combinaties zijn mogelijk. Zorg er wel voor dat de stoelen ook passen bij de rest van je woonstijl en interieur. Als je een modern en eigentijds interieur hebt, komen kunststof of aluminium stoelen beter tot hun recht dan in een klassiek of landelijk interieur.
Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Wel of geen armleuningen en/of wieltjes?

Qua zitcomfort moet je nadenken over de mogelijkheid om stoelen met of zonder armleuning te kopen. Houd je van lang tafelen? Of zitten jullie vaak aan tafel om gezellige spelletjes te spelen met je kinderen? Dan zijn stoelen met armleuning een aanrader. Realiseer je wel dat deze stoelen relatief veel ruimte in beslag nemen. Ook wieltjes onder je tafelstoelen zijn het overwegen waard. Die zijn ideaal als je je stoelen snel wilt kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld om ze op een andere plek in je woning te gebruiken. Check ten slotte wel, voordat je tot aankoop overgaat, of de zithoogte van de stoelen goed is. Iedereen moet met zijn of haar benen uiteraard goed onder tafel kunnen komen!
Vorig artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden