Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
4x woonkamer inspiratie voor 2022

4x woonkamer inspiratie voor 2022

De huiskamer is een van de omgevingen die door de bewoners het meest wordt gewaardeerd en een van de meest uitnodigende plaatsen om vrienden te ontvangen. En als je van die momenten van samenzijn geniet, wat dacht je er dan van om de inrichting van jouw huiskamer te vernieuwen?

Het goede nieuws is dat je geen grote veranderingen hoeft aan te brengen om de inrichting van jouw woonkamer moderner te maken. Met een goede woonkamer inspiratie voor 2022 is het mogelijk om dit doel op een gemakkelijke en praktische manier te bereiken. Ontdek daarom hieronder de belangrijkste decoratieve trends om jouw woonkamer in 2022 te transformeren. Bekijk ze!
woonkamer inspiratie 2022

1. Japandi stijl

Een van de trends die in 2021 het meest de ruimte kreeg, was de Scandinavische trend, die echter is gehergroepeerd met enkele Japanse trends en daarom japandi wordt genoemd.

Het combineert het moderne rustieke model van Scandinavische ontwerpen, direct met de traditionele elegantie die verbonden is met de Japanse stijl. Het is dus een versie tussen minimalisme en klassieke stijl, die mooi en gedifferentieerd is.

Deze woonkamer inspiratie voor 2022 is de mix tussen de regio van Wabi Sabi en Hygge, waar de eerste gaat over een Japanse filosofie, die prioriteit geeft aan het eenvoudige, terwijl het concept van Hygge, richt zich op een leven van gezelligheid en de eenvoudige genoegens van het leven.
woonkamer inspiratie 2022

2. Minimalistische inrichting

De minimalistische stijl is geïnspireerd op een oosterse levensstijl, waar de nadruk ligt op het leven met een minimum aan middelen, waardoor een grotere energiedoorgang in de ruimte wordt gecreëerd. Zo heeft de plaats als prioriteit de vreugde en het positivisme, het invoegen van alleen het basismeubilair en het elimineren van overdreven decoratie.

Deze woonkamer inspiratie voor 2022 wordt vooral toegepast in meer open interieurs en met meer natuurlijk licht, de meest gebruikte materialen zijn beton, glas, aluminium en roestvrij staal.
woonkamer inspiratie 2022

3. Boho inrichting

De boho-stijl legt de nadruk op een meer ontspannen en minder conventionele inrichting. De schoonheid van deze decoratieve stijl komt van de mengeling van stijlen, zoals hippie, oosters en punk. Het geheim is te weten hoe de elementen te harmoniseren, zodat de omgeving niet wordt overbelast.

Deze woonkamer inspiratie voor 2022 is vertaald door het gebruik van aardse tinten, heel dicht bij beige en bruin. Wat texturen betreft, springen de natuurlijke eruit, zoals houten meubelen. Trouwens, boho heeft een rustiek tintje met handgemaakte stukken. Daarom kan dit type decoratie ook een band met de natuur bevorderen. Boho heeft veel weg van de Ibiza stijl en zou perfect passen in een prachtig huis in Ibiza!

Bekijk ook: huis kopen Ibiza

woonkamer inspiratie 2022

4. Vintage en rustieke decoratie

Een decoratiemodel dat steeds meer aandacht krijgt, is het vintage en rustieke, dit komt doordat het heel eenvoudig is om een gezellige ruimte te creëren met bestaande meubels in oude huizen of ruimtes.

Deze trend combineert rustieke en moderne stijlen, waarbij de nadruk ligt op houten meubelen in hun natuurlijke staat gecombineerd met moderne elementen in rechte lijnen en sobere kleuren.
Vorig artikel Een barbecue voor vrienden organiseren, hier 5 tips

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden