Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
duurzame huisverwarming infrarood elektrisch

Gemakkelijk je huis op een alternatieve manier verwarmen

Je woning verwarmen is in deze tijd een grote uitdaging. Je hebt namelijk te maken met een onvoorspelbare energiemarkt en tegelijkertijd heb je veel keuzemogelijkheden.

Het is een feit dat we binnen afzienbare tijd allemaal van het aardgas af moeten. Veel mensen nemen nu al duurzame maatregelen, omdat ze daarmee kosten besparen. 

Vooral warmtepompen zijn tegenwoordig populair en milieuvriendelijk. Maar het probleem is dat ze momenteel nog prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook alternatieve milieuvriendelijke manieren om je woning te verwarmen. 

Infraroodpanelen 

Een infrarood paneel wordt al veel gebruikt in fabrieksgebouwen, kantoren, openbare ruimtes en verscheidene andere plaatsen. Ook in woningen worden ze steeds populairder, omdat ze verschillende voordelen kennen.

Onder meer omdat je ze effectief en energiezuinig kunt gebruiken. Een infraroodpaneel maakt niet de gehele woning warm, maar daarentegen alleen de plek waar je bezig bent en zit.

Om die reden zijn infraroodpanelen ook geschikt voor mensen die alleen wonen. Dan is het immers zonde om een grote ruimte te verwarmen, wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent in je thuiskantoor.

Infraroodpanelen zijn ook makkelijk te plaatsen en in veel gevallen goedkoper dan andere warmtebronnen. 

Een elektrische open haard in je woning 

 huis verwarmen elektrische open haard

Je kunt ook deels van het aardgas afkomen door een elektrische open haard aan te kopen. Deze haarden zijn tegenwoordig verkrijgbaar inclusief verwarmingselement. Veel warmtebronnen zijn alleen functioneel, maar een elektrische open haard brengt nog meer krachtige voordelen met zich mee. 

Het vlammenspel van een elektrische open haard ziet er tegenwoordig levensecht uit. Om die reden is het ook mooi deze in de woonkamer te plaatsen, want dan heb je altijd een fijne en warme sfeer in je woning. 

Heb je huisdieren, kinderen of ben je zelf een beetje onhandig? Een elektrische open haard is vanzelfsprekend heel veilig, want de vlammen zijn niet echt. Het is dus een ideale oplossing voor mensen die wel van vuur willen genieten, maar tegelijkertijd niet bezorgd over de kinderen of dieren willen zijn.

Met een elektrische open haard ben je ook voor de toekomst verstandig bezig. Een echte open haard is natuurlijk authentiek, maar er komt wel rook en roet vrij en dat is slecht voor je gezondheid en het klimaat. 

Elektrische convectoren  

Ook elektrische convectoren doen het tegenwoordig zeer goed op de energiemarkt. Dit komt omdat ze in de eerste plaats energiezuinig zijn en ze verwarmen een ruimte ook erg snel.

Bij convectoren wordt gebruikgemaakt van zogenaamde convectiewarmte. Een convector trekt koude lucht aan en zet deze vervolgens om in warme lucht. 

Een ander voordeel van een convector is dat deze er stijlvol uitziet. Je hebt ook verschillende modellen en daarom kun je er qua interieur veel kanten mee op. Je hebt namelijk gewone wandmodellen, maar ook superkleine modellen voor een lage vensterbank of een raam. 

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Zonnepanelen; feit of fabel?
Volgend artikel Hoe werkt een thuisbatterij?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden