Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
subsidies verduurzaming huis besparen

Subsidies voor het verduurzamen van je huis

Het verduurzamen van je huis is een slimme investering. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar je bespaart ook op de energiekosten. Toch kunnen de kosten voor verduurzaming behoorlijk oplopen.

Gelukkig zijn er verschillende subsidies beschikbaar die deze kosten verlagen. In deze blog vertellen we je alles over de subsidies die je kunt aanvragen en hoe je hiervan profiteert. Deze informatie is mede mogelijk gemaakt door Becam.

Waarom je huis verduurzamen?

Verduurzaming van je woning heeft veel voordelen. Naast de energiebesparing en de bijdrage aan een beter milieu, verhoogt het ook de waarde van je huis. Met de juiste maatregelen kan je huis energiezuiniger en comfortabeler worden. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en andere energiebesparende technieken.

Welke subsidies zijn er?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je huis. Hier zijn de belangrijkste:

1. Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De ISDE is een van de bekendste subsidies. Deze subsidie is bedoeld voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte van de subsidie hangt af van het type en de capaciteit van het apparaat. Voor meer informatie over deze subsidie kun je terecht bij Becam.

2. Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

De SEEH is speciaal voor woningeigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken door middel van isolatie. Je kunt subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen zoals dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie. Ook voor energieadvies en maatwerkadvies kun je subsidie aanvragen.

3. Duurzaamheidslening

Sommige gemeenten bieden duurzaamheidsleningen aan tegen een lage rente. Hiermee kun je energiebesparende maatregelen financieren. Informeer bij jouw gemeente naar de mogelijkheden en voorwaarden.

4. Verlaagde BTW op arbeidskosten

Bij het laten aanbrengen van isolatie, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen geldt een verlaagd BTW-tarief van 9% op de arbeidskosten. Dit kan een flinke besparing opleveren.

Hoe vraag je een subsidie aan?

subsidie aanvragen huis

Het aanvragen van een subsidie kan soms een ingewikkeld proces lijken, maar met de juiste voorbereiding is het goed te doen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

  1. Check de voorwaarden: Kijk eerst goed of je aan alle voorwaarden voldoet. Dit verschilt per subsidie.

  2. Verzamel de benodigde documenten: Denk aan offertes, facturen en eventuele technische specificaties van de aangeschafte producten.

  3. Dien je aanvraag in: Dit kan vaak online via de website van de desbetreffende subsidie. Zorg dat je alle documenten correct en compleet aanlevert om vertraging te voorkomen.

Waarom Becam?

Bij het verduurzamen van je huis komt veel kijken. Becam biedt niet alleen uitgebreide informatie over subsidies, maar helpt je ook bij het aanvragen ervan. Zo weet je zeker dat je niets mist en optimaal profiteert van alle financiële voordelen.

Verduurzaming is een investering in de toekomst. Door de beschikbare subsidies te benutten, maak je deze investering een stuk betaalbaarder. Voor meer informatie en advies kun je terecht op de website van Becam.

Kortom, het verduurzamen van je huis is een slimme zet voor zowel je portemonnee als het milieu. Met de juiste subsidies en hulp van Becam wordt deze stap nog aantrekkelijker en haalbaar voor iedereen.

Vorig artikel Kan ik op mijn flat zonnepanelen leggen?
Volgend artikel Zomeronderhoud aan je CV installatie

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden