Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
zomerklaar huis tips

Maak jouw huis klaar voor de zomer met deze 3 tips

De zomer staat alweer om de hoek! Daarmee is het dus tijd om je huis klaar te maken voor de warme dagen die eraan gaan komen. Je wilt tijdens deze hitte graag de koelte op kunnen zoeken in je eigen huis. Maar hoe doe je dat precies? Met deze drie handige tips maak jij jouw huis zomerklaar!

Installeer screens voor de ramen

Allereerst kun je screens laten plaatsen. Met screens kun je de warmte van de zon buiten houden, maar nog wel frisse lucht binnen laten. Ze zorgen er dus voor dat de temperatuur in huis goed te doen blijft.

Het fijne aan screens is dat ze de zonnestralen buiten houden, maar dat je zelf nog wel naar buiten kunt kijken. Een ander voordeel is dat screens privacy bieden. Zo kunnen voorbijgangers of buren niet naar binnen kijken.

Er zijn ook allerlei verschillende soorten screens. Zo kun je kiezen voor de screens die het beste bij de stijl van jouw huis passen. 

Plaats een zonnescherm op het terras

zonnescherm op het terras

Een zonnescherm is ideaal voor als je buiten van de zon wil genieten, maar tegelijkertijd ook behoefte hebt aan schaduw. Je maakt zo een fijne plek voor jezelf waar je kunt genieten van de warmte en de zon, zonder dat het te warm wordt. Er zijn allerlei verschillende soorten zonneschermen op de markt.

Zo zijn er knikarmschermen en uitvalschermen. Knikarmschermen zijn ideaal voor terrassen en balkons, omdat ze minder ruimte in beslag nemen. Uitvalschermen zijn handig voor ramen en deuren, zodat je ook binnen een fijne temperatuur behoudt. Met behulp van deze zonneschermen zorg jij dat jouw tuin of balkon een fijne plek is met schaduw. 

Zorg voor voldoende ventilatie in huis

Het is ook prettig om te zorgen voor voldoende ventilatie in huis. Op warme dagen kan het snel benauwd worden binnen. Dan is het fijn om wat frisse lucht naar binnen te laten. Zet bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg, ‘s avonds laat en ‘s nachts de ramen open zodat er koude lucht naar binnen komt.

Wanneer je de ramen en deuren tegen elkaar open zet, zorg je voor een goede luchtcirculatie. Je kunt ook gebruikmaken van ventilatieroosters en ventilatoren. Die zorgen dat de lucht goed rond gaat en dat de temperatuur in huis omlaag gaat. Vooral wanneer je dit combineert met goede zonwering, kun je de temperatuur in huis goed reguleren. 

Vorig artikel Zomeronderhoud aan je CV installatie
Volgend artikel Waarom een petroleumkachel ideaal is voor jouw thuis

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden