Doorgaan naar inhoud
zonwering plaatsing opties

Plaatsing zonwering: wat zijn de mogelijkheden?

Nu het nog koud is, is het alvast een goed idee om alvast na te denken over zonwering die je aankomende lente en zomer nodig gaat hebben. Het is nu misschien nog lekker koel binnen, maar dat kan snel veranderen.

Door nu al te kijken naar zonwering, voorkom je straks een te warm huis of dat je niks meer ziet op je tv of computerscherm door de zon. Je hebt dus zonwering Eindhoven nodig, maar waar kun je die het beste plaatsen om er optimaal gebruik van te maken? Lees er hier meer over!

Plaatsing aan de buitenkant van het raam

Je kunt de zonwering allereerst aan de buitenkant van je ramen plaatsen. Dit heeft een paar voordelen. Het grootste voordeel is dat de warmte wordt opgevangen voordat het door het glas naar binnen kan. Zo blijft je huis lekker koel als het buiten warm is. Het beste is om een donker doek te kiezen, zoals donkergrijs of antraciet. Deze kleuren nemen de warmte het beste op.

Plaatsing aan de binnenzijde van het raam

Een andere mogelijkheid is om zonwering van Luvifem binnen te plaatsen. Dan stoppen ze de zon pas nadat die door het glas is gekomen. Hierdoor kan het tussen het glas en de zonwering wat warmer worden.

Hoewel buitenzonwering vaak beter werkt, is binnen soms de enige keuze, vooral bij ramen die lastig te bereiken zijn (zoals dakramen). Als je voor binnen kiest, is het slim om een lichte kleur te nemen, zoals wit of lichtgrijs. Deze kleuren kaatsen het zonlicht namelijk terug!

Plaatsing tussen de muur

Daarnaast kun je zonwering ook plaatsen tussen de muur. Hierbij monteer je het rolluik of screen aan de binnenkant van de muur. Dit ziet er strak en naadloos uit. Een groot voordeel is dat de kast van het rolluik niet in de weg zit bij ramen of deuren die open moeten. Dit is vooral handig als je zonwering wilt boven ramen of deuren die open kunnen.

Plaatsing op het kozijn

Een andere optie is om de zonwering op het kozijn te plaatsen. Dan zit alles, inclusief de kast, tussen de muren. Dit werkt goed bij grote kozijnen en dan zie je de zonwering van binnen niet. Maar let op: dit moet heel precies gemeten worden, want er is weinig ruimte voor foutjes.

Plaatsing op de muur

Als laatste optie kun je kiezen voor montage op de muur. Dit is de makkelijkste manier. De zonwering wordt dan rondom het raam bevestigd, maar niet tussen de muur. Dit is minder precies werk en is handig als je een simpele installatie wilt.

Het is belangrijk om de juiste plek voor je zonwering te kiezen voor het beste comfort. Denk goed na over wat je nodig hebt en waar de zonwering moet komen.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Kies het Perfecte Glas voor Jouw Woning: Een Complete Gids
Volgend artikel Hoe je de perfecte radiator voor je ruimte vindt

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden