Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
website bouwen tips ondernemers

Je eigen website als ondernemer: zo pak je het aan!

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk dat je vindbaar bent en dat potentiële klanten online al een goede indruk van je kunnen krijgen. Een mooie website is daarom ontzettend belangrijk.

Je kunt het bouwen van een website uitbesteden aan een professional, maar als je een beetje gevoel voor vormgeving hebt, kun je het ook prima zelf doen. Ga in ieder geval op zoek naar goedkope webhosting. Met deze tips bouw jij in no time een prachtige nieuwe website voor jouw onderneming.

Het platform

Ga op zoek naar een handig platform waar vanuit jij je website kan ontwerpen en kan hosten. Het bouwen van je website is vaak gratis, maar wanneer je zelf een domeinnaam wilt kiezen, betaal je vaak ongeveer een tientje per maand. Verder kun je op basis van de eisen die je aan je website stelt bepalen in hoeverre je je abonnement wilt uitbreiden met extra functies.

Foto’s

Maak je website aantrekkelijk met zo veel mogelijk mooie foto’s. Laat bijvoorbeeld het bedrijfspand zien, stel de werknemers voor en zet natuurlijk jullie producten mooi op de foto. Als jullie in de dienstverlening zitten: zet dan een werknemer in actie mooi op de foto.

Het ziet er ontzettend onprofessioneel uit wanneer je foto’s gemaakt met je eigen telefoon online zet. Huur daarom een goede fotograaf in om een dagje te komen shooten op de zaak.

Met een dagje shooten heb je vaak al content voor jaren. Comprimeer foto’s zo veel mogelijk voor je ze op de website zet, want grote bestanden gaan ten koste van de snelheid van de website.

Inhoud

website als ondernemer

Plaats op overzichtelijke wijze voldoende interessante content op je website. Je hebt in ieder geval een mooie homepage nodig waar vanuit je kan doorklikken naar de andere pagina’s.

Wijdt bijvoorbeeld een pagina aan de geschiedenis en de visie van de onderneming, wijdt een pagina aan het voorstellen van je collega’s en wijdt een pagina aan uitleg over jullie producten of diensten. Ook kun je een leuke blogpagina openen waar wekelijks de ins en outs van de onderneming gedeeld worden.

Opties voor bezoekers

Met verschillende (soms betaalde) plug ins kun je jouw bezoekers zo veel mogelijk opties geven op jouw website. Een contactformulier dat direct doorlinkt naar jouw mailbox is bijvoorbeeld erg handig.

Wil je jouw producten ook online verkopen? Zorg dan voor een aparte plug in voor een webshop en zorg dat je zo veel mogelijk verschillende opties hebt wat betreft verzending en betaling.

Kortom: ja, het is handig en makkelijk om het bouwen van je website uit te besteden aan een professional, maar je kan het ook prima zelf! Zorg in ieder geval dat je mooie foto’s hebt en voorzie je potentiële klanten of partners van voldoende interessante inhoud.

Vorig artikel Maatwerk website laten maken
Volgend artikel Hoe teamontwikkeling bijdraagt aan een sterkere organisatie

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden