Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
werken in de haven banen

Werken in de haven: dit zijn de leukste banen!

Ben jij op zoek naar een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is? Dan is werken in de haven echt iets voor jou! Met de bruisende activiteiten van schepen die aanmeren, het laden en lossen van goederen en de continue stroom van transport, biedt de haven een wereld aan mogelijkheden.

In deze blog zetten we de leukste banen in de haven voor je op een rijtje en vertellen we je waar je deze banen kunt vinden!

1. Havenarbeider: de spil van de haven

Als havenarbeider ben je direct betrokken bij het laden en lossen van goederen. Deze baan vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook een goed vermogen om als team te werken. Veiligheid staat hierbij altijd voorop. Je bent echt het middelpunt in het netwerk van goederen die over de hele wereld gaan.

2. Logistiek Coördinator: het brein achter de operaties

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van logistieke processen in de haven. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, van de aankomst tot het vertrek van lading. Het is een uitdagende baan waarbij je constant moet anticiperen op veranderende omstandigheden.

3. Douane Medewerker: de bewaker van de grenzen

Werken bij de douane in de haven is cruciaal voor de veiligheid en legaliteit van internationale handel. Als douanemedewerker inspecteer je de in- en uitgaande goederen en zorg je ervoor dat alles volgens de regels verloopt. Dit is een baan met veel verantwoordelijkheid en vereist een scherp oog voor detail.

4. Scheepsplanner: de regisseur op de kade

Als scheepsplanner ben je verantwoordelijk voor het indelen van de kades en het plannen van de werkzaamheden rondom het aan- en afmeren van schepen. Deze taak vereist uitstekende organisatorische vaardigheden en het vermogen om onder druk te presteren.

5. Onderhoudsmonteur: de technische held

In de haven zijn altijd machines en voertuigen die onderhoud nodig hebben. Als onderhoudsmonteur zorg je ervoor dat alles technisch in topconditie blijft. Dit is een essentiële rol om de bedrijvigheid in de haven soepel te laten verlopen.

Waar vind je deze banen?

baan werken haven

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functies of direct solliciteren? Neem dan een kijkje bij Europoort uitzendbureau, onderdeel van PortPeople, waar je een breed aanbod aan banen in de haven vindt.

PortPeople is gespecialiseerd in het verbinden van getalenteerde werknemers met uitdagende posities in de haven, en zij helpen jou graag bij het vinden van de perfecte baan die bij jouw vaardigheden en ambities past.

Werken in de haven is spannend, uitdagend en biedt volop kansen om door te groeien. Of je nu aan de slag gaat als logistiek talent of als technische specialist, er is altijd een plek waar jij je thuis kunt voelen in deze levendige gemeenschap. Waag de sprong en ontdek de dynamische wereld van de havenarbeid – wie weet waar jouw avontuur je brengt!

Vorig artikel Waarom Frans leren je salaris kan verhogen
Volgend artikel Tips voor het beginnen van een baan in de binnenvaart

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden