Doorgaan naar inhoud
badkamer mooier maken tips ideeen

Badkamer makkelijk mooier maken!

Zonder rigoureus verbouwen, meer van de badkamer maken? Gelukkig zijn er verschillende slimme en eenvoudige manieren om je badkamer op te fleuren en een nieuwe uitstraling te geven zonder grote verbouwingen.

Van elektrische radiatoren tot het toevoegen van groen en andere handige accessoires, laten we ontdekken hoe je je badkamer kunt transformeren met subtiele maar doeltreffende wijzigingen.

De elektrische radiator

De badkamer is een essentieel deel van ons huis, maar het rigoureus verbouwen ervan is niet altijd een optie. Gelukkig is een elektrische radiator voor jouw badkamer makkelijk te installeren als je op de juiste plek een goed en veilig stopcontact hebt.

Een elektrische radiator is niet alleen een functioneel element in de badkamer, maar kan ook een statement maken in het design.

Met verschillende stijlen en maten beschikbaar, biedt het een efficiënte verwarmingsoplossing en voegt het tegelijkertijd een vleugje elegantie toe aan de ruimte. Van strakke moderne ontwerpen tot meer traditionele modellen, er is voor elk wat wils.

Soorten radiatoren

Er zijn verschillende soorten elektrische radiatoren die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Enkele veelvoorkomende typen zijn:

 • Paneelradiatoren: Deze radiatoren zijn plat en hebben een strak ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren, waardoor ze gemakkelijk passen bij de stijl van je badkamer.
 • Handdoekradiatoren: Deze radiatoren zijn speciaal ontworpen om handdoeken te verwarmen en tegelijkertijd de badkamer op te warmen. Ze hebben vaak horizontale stangen waar je handdoeken op kunt hangen, waardoor ze zowel functioneel als decoratief zijn.
 • Infraroodpanelen: Deze radiatoren werken op basis van infraroodtechnologie en bieden gerichte warmte. Ze zijn vaak slank en kunnen aan de muur of zelfs aan het plafond worden gemonteerd, waardoor ze een ruimtebesparende optie zijn.
 • Convectoren: Deze radiatoren werken door warme lucht omhoog te laten stijgen en koude lucht te laten zakken, waardoor er een constante luchtstroom ontstaat. Ze zijn efficiënt in het gelijkmatig verwarmen van de badkamer.
 • Designradiatoren: Deze radiatoren zijn er in diverse creatieve vormen en stijlen, van opvallende ontwerpen tot meer subtiele modellen die passen bij verschillende badkamerstijlen.

Elk type radiator heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en esthetische aspecten. Het kiezen van de juiste radiator hangt af van de grootte van de badkamer, de gewenste verwarmingscapaciteit en natuurlijk de persoonlijke voorkeur qua design.

Groen in de badkamer: Planten en hun voordelen

Het toevoegen van planten aan de badkamer brengt niet alleen een esthetische waarde met zich mee, maar heeft ook vele voordelen. Sommige planten gedijen goed in de vochtige omgeving van een badkamer en kunnen helpen de lucht te zuiveren.

Ontdek welke planten geschikt zijn en hoe ze een vleugje natuurlijke schoonheid aan je badkamer kunnen toevoegen. Zo is een Varen, maar ook bijvoorbeeld Aloë Vera heel geschikt voor in de badkamer.

Mooie accessoires in de badkamer

Voor extra opbergruimte zonder gedoe met boren en bevestigingen, kan een doucherek zonder bevestiging een slimme keuze zijn.

Deze handige accessoires zijn eenvoudig te installeren en bieden een praktische oplossing voor het opbergen van shampoos, zeep en andere benodigdheden zonder de tegels te beschadigen.

Een badkamerkleed kan niet alleen de vloer beschermen, maar ook een vleugje stijl toevoegen aan de ruimte. Met verschillende materialen, patronen en kleuren beschikbaar, kun je een kleed kiezen dat past bij de stijl van je badkamer en tegelijkertijd comfort biedt.

Nieuwe douchekop: Luxe en efficiëntie

Een eenvoudige upgrade zoals een nieuwe douchekop kan een wereld van verschil maken. Moderne douchekoppen bieden niet alleen verschillende straalsoorten voor een verfrissende douche-ervaring, maar kunnen ook helpen water te besparen, wat zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend is.

Kortom? Met een aantal slimme aanpassingen en toevoegingen kun je je badkamer transformeren zonder grote verbouwingen.

Door te kiezen voor elektrische radiatoren, het toevoegen van groen, een doucherek zonder bevestiging, een mooi badkamerkleed en een nieuwe douchekop, kun je een frisse en vernieuwde uitstraling creëren die zowel functioneel als stijlvol is.

Douchekop vervangen

Het vervangen van een douchekop is over het algemeen een eenvoudige taak die door de meeste mensen zelf gedaan kan worden, zonder professionele hulp. Hier zijn enkele stappen om een douchekop te vervangen:

 • Verwijder de oude douchekop: Draai de bestaande douchekop los door tegen de klok in te draaien. Gebruik indien nodig een verstelbare sleutel om te helpen bij het losmaken. Zorg ervoor dat het water volledig is uitgeschakeld voordat je begint.
 • Reinig het douchepijpje: Controleer of er vuil, kalkaanslag of resten achterblijven op het douchepijpje. Reinig het pijpje grondig voordat je de nieuwe douchekop installeert.
 • Breng teflaptape aan: Wikkel een paar lagen teflaptape in een klokwijze richting om de schroefdraad van het douchepijpje. Dit helpt bij het creëren van een waterdichte afdichting wanneer je de nieuwe douchekop installeert.
 • Installeer de nieuwe douchekop: Draai de nieuwe douchekop met de klok mee op het douchepijpje en zorg ervoor dat deze stevig vastzit. Gebruik je handen om de douchekop goed aan te draaien; een te strakke bevestiging kan schade veroorzaken.

Soorten douchekoppen

Er zijn verschillende soorten douchekoppen beschikbaar, elk met unieke kenmerken en functies:

 • Regendouchekoppen: Deze douchekoppen hebben een brede diameter en bieden een zachte, regenachtige waterstroom voor een ontspannende douche-ervaring.
 • Handdouches: Handdouches kunnen van de beugel worden genomen en zijn handig voor het gericht spoelen en het schoonmaken van de douche of badkuip.
 • Massage douchekoppen: Deze douchekoppen hebben verstelbare straalsoorten, waaronder een massagestand die gericht is op ontspanning van spieren.
 • Waterbesparende douchekoppen: Ontworpen om water te besparen door de waterstroom te verminderen zonder verlies van druk. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen helpen bij het verlagen van de waterrekening.

Elk type douchekop heeft zijn eigen unieke functies en voordelen. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur, gewenste waterdruk, stijl en functionaliteit die het beste bij je behoeften past.

Aanbevolen leesmateriaal:

Misschien ook interessant:

Vorig artikel Badkamertegel materialen en kleuren, wat past in jouw badkamer?
Volgend artikel Waar dien je op te letten bij het restylen van je badkamer?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden