Doorgaan naar inhoud
badkamertegel materialen kleuren perfecte tegels

Badkamertegel materialen en kleuren, wat past in jouw badkamer?

Ben jij van plan je badkamer te verbouwen of ga je een geheel nieuwe badkamer installeren? Dat betekent dat je een spannend en mooi avontuur te wachten staat.

Het kiezen van de juiste tegels voor je badkamer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn namelijk zoveel materialen, kleuren en stijlen om uit te kiezen. Maar maak je geen zorgen, wij helpen je graag door enkele belangrijke aspecten onder de loep te nemen.

Materialen voor Badkamertegels

Beginnen we bij de materialen. Tegels zijn niet zomaar tegels. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier komen de meest voorkomende materialen:

  1. Keramiek: Dit is de meest populaire keuze voor badkamertegels vanwege de betaalbaarheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Keramische tegels zijn beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, en zijn bestand tegen water en vocht.

  2. Porselein: Dit is een soort keramische tegel, maar dan met een lagere wateropname. Het is dus een perfecte keuze voor natte ruimtes zoals de badkamer. Porseleinen tegels zijn iets duurder dan keramische tegels, maar ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

  3. Natuursteen: Als je houdt van een luxueuze en natuurlijke sfeer, dan zijn natuursteen tegels iets voor jou. Denk aan materialen zoals marmer, graniet of leisteen. Ze zijn prachtig, maar vergen wel meer onderhoud en kunnen duurder zijn.

Kleuren voor de Badkamertegels

Kleuren voor de Badkamertegels

Nu we het over materialen hebben gehad, laten we overgaan op kleuren. Kleur is een krachtig element dat de sfeer van je badkamer beïnvloedt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

  1. Wit: Wit is een klassieke kleurkeuze voor badkamers. Het zorgt voor een frisse, heldere en ruime uitstraling. Witte tegels werken goed met verschillende interieurstijlen en kleuraccenten.

  2. Grijs: Dit is een veelzijdige, neutrale kleur die zowel een moderne als een traditionele look kan geven. Grijze tegels zijn beschikbaar in verschillende tinten en texturen, en ze bieden een mooi contrast met wit sanitair.

  3. Zwart: Voor een opvallende, verfijnde look kun je kiezen voor zwarte tegels. Ze kunnen van je badkamer een stijlvolle, luxueuze ruimte maken. Zorg er echter wel voor dat je badkamer voldoende licht heeft, anders kan de ruimte te donker en klein aanvoelen.

Tegelontwerpen voor de Vloer en Muur

Als het gaat om het ontwerp van de vloertegels of de wandtegels in de badkamer, zijn er talloze opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor grootformaat tegels voor een strakke en moderne look, of mozaïektegels voor een unieke en artistieke touch.

Patronen kunnen ook een grote impact hebben - een visgraatpatroon kan bijvoorbeeld een vintage charme toevoegen, terwijl een baksteenpatroon een industrieel gevoel kan geven.

Kortom, de keuze voor badkamertegels hangt af van jouw persoonlijke stijl, budget en onderhoudsvoorkeuren. Het kan een flinke klus zijn, maar vergeet niet: het kiezen van de perfecte tegels draagt bij aan een badkamer waar je jarenlang van kunt genieten.

Neem rustig de tijd, doe voldoende onderzoek en laat je eventueel bijstaan door een professionele tegelzetter. Succes!

Aanbevolen leesmateriaal:

Misschien ook interessant:

“Gesponsord artikel”

Vorig artikel Kiezen voor een luxe badkamer
Volgend artikel Badkamer makkelijk mooier maken!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden