Doorgaan naar inhoud
vergeten plekken kantoor schoonmaak

De vergeten plekken tijdens de schoonmaak op kantoor

Een schone werkomgeving is niet slechts een wens; het is een noodzaak voor de gezondheid, welzijn en productiviteit van iedere werknemer. Terwijl veel bedrijven regelmatig hun ruimtes laten schoonmaken, zijn er bepaalde vergeten plekjes die vaak onaangeroerd blijven.

Dit zijn juist de plekken waar vuil en stof zich ophopen en uiteindelijk de luchtkwaliteit en het algehele welzijn kunnen beïnvloeden. En hoewel je zou kunnen denken dat je kantoor er op het eerste gezicht schoon uitziet, zul je verbaasd zijn wat een grondige "oplevering schoonmaak" allemaal aan het licht kan brengen.

In deze blog duiken we in vier van deze vaak over het hoofd gezien plekken die extra aandacht verdienen.

De onopvallende verzamelplekken van vuil en hoge oppervlaktes

Als je door je kantoor loopt, zie je waarschijnlijk meteen een vlek op de vloer of een volle prullenbak. Wat je wellicht niet ziet, zijn de stofdeeltjes die zich nestelen achter kasten, onder bureaus en op hoge planken. Deze plekken worden vaak overgeslagen bij reguliere schoonmaakbeurten, simpelweg omdat ze minder zichtbaar zijn.

Maar dat betekent niet dat ze minder belangrijk zijn. Onder bureaus en achter kasten is het verrassend hoeveel vuil zich kan verzamelen, vooral als deze plekken zelden worden verschoven of opnieuw worden ingericht. Het regelmatig stofzuigen en dweilen van deze gebieden is cruciaal, niet alleen voor de hygiëne maar ook voor de algehele luchtkwaliteit.

Maar wat dacht je van de hoge oppervlakken, zoals de bovenkant van kasten of planken? Door hun hoogte kunnen ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar stof en vuil hebben een knap talent om zich juist daar op te hopen.

Als je een ladder of stevig opstapje bij de hand hebt, is het een goed idee om ook deze plekken eens onder de loep te nemen. Door je ruimtes zowel van onder naar boven als van boven naar onder te reinigen, zorg je ervoor dat geen enkel plekje over het hoofd wordt gezien.

Luchtventilatieroosters en hun verborgen gevaren

Een van de grootste ironieën in veel kantooromgevingen is dat de systemen die bedoeld zijn om ons van frisse lucht te voorzien – zoals lucht ventilatieroosters – juist de plekken kunnen zijn waar schadelijke stoffen zich ophopen.

Stof, pollen en andere allergenen kunnen zich in deze roosters nestelen, waardoor ze bij elke luchtstroom opnieuw in de ruimte worden verspreid. Als deze roosters niet regelmatig worden geïnspecteerd en gereinigd, kunnen ze niet alleen de luchtkwaliteit verminderen, maar ook bijdragen aan gezondheidsproblemen, zoals allergische reacties en ademhalingsproblemen.

Het is dus essentieel om deze roosters in je reguliere schoonmaak routine op te nemen. Maar hoe zorg je voor een grondige reiniging? Bedrijven zoals "De Schoonmaak" zijn gespecialiseerd in deze dieptereiniging.

Zij begrijpen de nuances en technieken die nodig zijn om luchtventilatiesystemen efficiënt te reinigen, waardoor je verzekerd bent van een gezondere luchtkwaliteit en een veiligere werkomgeving.

Planten zorgen voor een beter werkklimaat

Planten zijn niet alleen decoratief; ze functioneren ook als natuurlijke luchtfilters in kantoren. Ze absorberen toxines en verbeteren de luchtkwaliteit. Echter, zonder juiste zorg kunnen planten stof en schimmel verzamelen.

Het regelmatig afvegen van bladeren voorkomt stofophoping en bevordert een effectieve luchtzuivering. Ook is het van belang de aarde te controleren op overmatig vocht, dat schimmelvorming kan stimuleren. Een goed verzorgde plant draagt bij aan een gezondere werkomgeving.

Vorig artikel Wat te doen bij ongedierte in huis?
Volgend artikel Versterk uw Schoonmaakroutine met Kwalitatieve Stofzuigerzakken en Robotstofzuiger Onderdelen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden