Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
huis verkopen stylingtips

Hoe kun je je huis inrichten om het beter te verkopen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen, dan komt daar veel bij kijken. Het kan een spannende en stressvolle periode zijn. De presentatie van je huis speelt hierbij een cruciale rol. Hierdoor kun je immers je huis snel en voor een goede prijs verkopen.

Door je huis op de juiste manier in te richten en te stylen, kun je potentiële kopers aantrekken en ze een positief gevoel geven bij het bezichtigen van je woning. In dit artikel bespreken we hoe je je huis kunt inrichten om het beter te verkopen.

Maak een goede eerste indruk

De eerste indruk van je huis is erg belangrijk bij de verkoop. Potentiële kopers moeten zich direct thuis voelen wanneer ze binnenkomen. Zorg er daarom voor dat de entree van je huis uitnodigend is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de voordeur te verven, bloembakken te plaatsen of een nette deurmat neer te leggen.

Het is ook belangrijk dat de hal netjes en opgeruimd is. Hang bijvoorbeeld een mooie spiegel op en plaats een paar planten voor een frisse uitstraling. Woonaccent Almere kan je helpen bij het creëren van zo’n uitnodigend entree. Zij hebben namelijk ervaring in het inrichten en stylen van woningen om ze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Minimaliseer persoonlijke spullen

Voor potentiële kopers is het van belang dat zij zich kunnen voorstellen hoe ze zelf in jouw huis zouden wonen. Het is daarom cruciaal om persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg te doen. Denk hierbij aan familiefoto's, persoonlijke souvenirs en andere items die jouw persoonlijke smaak weergeven.

Kopers krijgen door een neutraal ingericht huis namelijk de mogelijkheid om hun eigen stijl en smaak voor te stellen.

Zorg voor een opgeruimde en schone woning

opgeruimde schone woning

Een opgeruimde en schone woning is essentieel bij de verkoop van je huis. Potentiële kopers willen een huis zien dat goed onderhouden is en waar ze zich direct thuis voelen. Zorg er daarom voor dat je huis schoon is en vrij van rommel.

Dit kun je doen door losse spullen op te ruimen, voor een frisse lucht in je huis te zorgen en je keuken en badkamer goed schoon te maken. Als je zelf geen tijd hebt om je huis zo grondig schoon te maken, kun je ervoor kiezen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. 

Creëer sfeer en gezelligheid

Een warme en gezellige sfeer kan ervoor zorgen dat potentiële kopers zich thuis voelen in jouw huis. Hier kun je voor zorgen door warme kleuren, sfeervolle verlichting en zachte materialen te gebruiken. Zet bijvoorbeeld kaarsen neer, leg een paar kussens en plaids op de bank en plaats verse bloemen in een vaas.

Vorig artikel Snel een nieuwe woning vinden? Dit zijn je opties
Volgend artikel 5 soorten kosten bij de aankoop van een appartement

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden