Doorgaan naar inhoud
5 kasten voor een georganiseerd huis

Dit zijn de 5 kasten die iedere woning moet hebben

Jouw woning, je thuis, wil je natuurlijk perfect inrichten. Dat is een leuk proces om te doen en geeft je veel voldoening als het klaar is. Bij het samenstellen van het interieur denken we meestal vooral  aan zaken als stoelen, tafels en banken. Maar vergeet kasten niet!

Deze meubelstukken spelen een fundamentele rol in zowel het opbergen van je spullen als het creëren van een bepaalde sfeer in je woning. In deze blog bespreken we welke 5 kasten iedere woning moet hebben.

Woonkamerkasten

Een woonkamer kast kopen is echt een must. Kasten voor de woonkamer zijn belangrijk voor het opbergen van allerlei spullen, zoals boeken en tijdschriften. Denk echter ook aan bordspelletjes of zelfs kinderspeelgoed.

Wist je ook dat deze kasten fungeren als een middelpunt van veel woonkamers? Ze zijn hierdoor cruciaal in de ruimte en uitstraling van de woonkamer bepalen. Meestal is het slim om dan ook te beginnen met deze kast kopen om daarna te kijken naar andere interessante meubels voor je woonkamer.

Slaapkamerkasten

Ook in de slaapkamer is het zaak om een passende kast te vinden. Een goede slaapkamerkast moet aan meerdere dingen voldoen. Als eerste moet deze kast de juiste afmetingen hebben voor je slaapkamer. Dit betekent dat het niet zo groot is dat er nauwelijks ruimte is om in de slaapkamer te lopen.

Maar de kast moet ook niet te klein zijn en genoeg ruimte bieden om kleding en beddengoed in op te bergen. Kies voor een simpel ontwerp zodat andere aspecten van je meubels in je slaapkamer de show stelen.

Keuken kastjes

Wat vind jij het belangrijkste soort kast in je woning? Het is gebleken dat dit toch wel de keukenkastjes zijn. Deze moeten niet alleen voldoende ruimte bieden om voedingsmiddelen, kookgerei, specerijen en serviesgoed in op te bergen, maar ook praktisch zijn ingericht. Zo is het gemakkelijk alles te vinden en pakken wat je nodig hebt.

Laden in het keukenblok zijn bijvoorbeeld erg handig omdat je meteen ziet wat er allemaal in zit. Kies dus voor keukenkastjes die wat meer aan de praktische kant zijn, want dat zorgt ervoor dat je goed kunt manoeuvreren in de keuken en dat is een boost voor je kookkunsten!

Een schoenenkast en kapstok

Een schoenenkast en kapstok zijn onmisbaar voor het opbergen van alle spullen die je nodig hebt voor wanneer je naar buiten gaat. Het is zowel praktisch als stijlvol, helpt om je hal netjes en georganiseerd te houden en biedt ook nog eens een warm welkom aan gasten. 

Opbergkasten

Opbergkasten zijn de onbezongen helden van iedere woning. Ze zijn ideaal voor het opbergen van allerlei spullen, van boeken en speelgoed tot archiefdocumenten, waardoor je huis er altijd netjes en georganiseerd uitziet. Het kiezen van de juiste opbergkast hangt af van je behoeften – heb je een grote inloopkast nodig voor al je kleding, schoenen en accessoires, of ben je op zoek naar iets kleins en compact voor het bewaren van papierwerk? 

Bekijk in elke kamer in huis wat je nodig hebt om alle spullen een plekje te geven. Kortom, zeg vaarwel tegen rommel en zeg hallo tegen een schoon, georganiseerd huis met goed gekozen, stijlvolle, praktische kasten!

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Back to the seventies: casino retro style
Volgend artikel Verschillende soorten prachtige planten voor huis en tuin

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden