Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Dit moet je weten bij het kopen van een leren bank

Dit moet je weten bij het kopen van een leren bank!

Als er één meubelstuk is dat nooit uit de mode raakt, dan is het wel een leren bank. In deze blog vertellen we dan ook alles wat je moet weten voor als jij op zoek bent naar een lederen bank. Wel zo handig, want als je kiest voor een leren bank, dan kies je voor tijdloze eyecatcher in jouw interieur.

Past een leren bank bij elke woonstijl?

Ja, eigenlijk wel!  Een leren bank zien we tegenwoordig terug in vrijwel alle populaire woonstijlen, of het nou gaat om een industrieel-, modern- of een landelijk interieur, er zijn tegenwoordig banken in zoveel mooie leersoorten en in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, dat er voor elke woonstijl wel een passend exemplaar te vinden is.

Kies je voor leer of toch voor stof?

Twijfel je tussen een bank van stof of een lederen bank? Dan is het goed om wat meer te weten over de voordelen van een leren bank ten opzichte  van een zitbank van stof. Gelukkig hebben wij dit voor jou handig onder elkaar gezet.

5 voordelen van een leren bank

  1. Leren banken zijn over het algemeen duurzamer dan stoffen banken. Leer is van nature ontzettend sterk en beter bestand tegen scheuren, slijtage en vlekken. Leer gaat er in de loop van de jaren zelfs steeds beter uitzien!

  2. Een leren bank is makkelijker schoon te houden dan stof. Als er een vlek zit op jouw leren bank, dan kun je deze vaak met een vochtige doek al verwijderen. Bij een stoffen bank is dit vaak wat lastiger en je moet er meer moeite voor doen. Mors je bijvoorbeeld een vloeistof op een leren bank? Dan kun je dit snel weghalen van leer, maar bij stof trekt het al snel in de vezels.

  3. Leer voelt vaak wat luxer aan dan stof. Het past zich ook nog eens aan de lichaamstemperatuur aan, zodat het altijd comfortabel is om er op te zitten.

  4. Heb je last van allergieën? Dan is een leren bank een betere optie dan een stoffen exemplaar. Leer is van nature hypoallergeen en houdt minder stof, allergenen en huisstofmijt vast dan stof.

  5. Leer neemt minder snel onaangename geuren op dan stof, zodat het een goede keus is voor huishoudens met huisdieren of rokers.

Handig stappenplan voor bij het kopen van een leren bank

Oké, je hebt al besloten om te kiezen voor een leren bank. Maar dan begint de zoektocht pas echt. Waar moet je op letten als je een leren zitbank wil kopen? We hebben een praktisch stappenplan voor jou gemaakt:

  1. Laat je informeren over de verschillende leersoorten die er zijn. Alle ledersoorten hebben weer een andere look and feel en ook specifiek onderhoud nodig. Het is goed om te weten welk soort leer bij jouw levensstijl past en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

  2. Meet de beschikbare ruimte in de kamer op. Niets is zo jammer dan een lederen zitbank kopen die helemaal niet past in jouw woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld met tape de afmetingen uitzetten, zodat je precies weet hoe groot jouw leren bankstel mag zijn.

  3. Kijk goed welke kleur het beste past bij jouw interieur. Je kunt natuurlijk kiezen voor een leren bank in een rustige tint, maar als je wat meer lef hebt, kun je juist gaan voor een bank in een opvallende kleur en zo een statement maken. Informeer bij de woonexpert op het gebied van lederen banken en fauteuils naar de opties die je hebt.

  4. Ga altijd proefzitten! We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de leren banken zelf uit te testen. Is de bank comfortabel genoeg? Zijn de kussens niet te hard of te zacht? Is de bank niet te hoog of te laag? Of is het zitvlak niet te lang? Allemaal belangrijke punten om aan te denken.

  5. Zorg dat je jouw aankoop doet bij een CBW erkende woonwinkel, zodat je zeker weet dat je met vertrouwen jouw leren bank kunt kopen. Door te kiezen voor een bedrijf, die CBW erkend is, weet je dat het wel goed zit met jouw aankoop en voldoet deze aan de beste kwaliteitseisen en heb je altijd te maken eerlijke garantievoorwaarden. 

Waar koop je de mooiste leren banken?

Je kunt een leren bank natuurlijk eenvoudig online bestellen, maar omdat het een investering is waar je nog lang plezier van wil hebben, kun je het beste persoonlijk naar een specialist op het gebied van lederen banken en fauteuils gaan.

Niet alleen kun je de lederen zitbanken in een woonwinkel zelf bekijken, maar ook kunnen de woonadviseurs jou van alles vertellen over de verschillende leersoorten en het onderhoud van lederen bankstellen.

Zo ben je gegarandeerd tevreden met jouw aankoop als je de winkel uitloopt. Om nog maar niet te spreken over de mogelijkheid om de banken even uit te proberen als je in de winkel bent.

Een bank moet namelijk in de eerste plaats lekker zitten en dat is voor iedereen weer anders. Veel succes met de aankoop van jouw leren bank!

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Een unieke uitstraling met bedrukte lampenkappen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden