Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
finishing touch aan de muur

De finishing touch aan de muur: wanddecoratie

Je interieur is bijna af, maar er mist nog wat: de wanddecoratie! Decoratie aan de muur maakt je interieur helemaal compleet en biedt de perfecte mogelijkheid om een personal touch te geven aan je interieur met bijvoorbeeld muurcirkels met eigen foto of een mooi schilderij.

Door iets op te hangen in de kamer, fleur je de ruimte meteen op en zorg je dat alles in het interieur met elkaar verbonden wordt.

Zoveel mogelijkheden!

Het kiezen van wanddecoratie kan een grote uitdaging zijn. Er zijn namelijk erg veel verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen voor aan de muur. Als snel denk je aan een standaard schilderij, maar onder wanddecoratie vallen ook spiegels, klokken, wandrekken en andere vorm van muurdecoratie. 

Zo kun je ook eens wat anders kiezen en gaan voor een wandkleed of een metalen of houten kunstwerk dat je aan de wand kunt hangen. Dit biedt gelijk een andere sfeer in huis en kan bijvoorbeeld alles prachtig bij elkaar brengen in een natuurlijk of landelijk interieur. Voor een kinderkamer zullen wandplankjes of een muurcirkel kinderkamer perfect passen.

Niet alleen decoratief, maar ook functioneel

functionele muurdecoratie finishing touch muur

Wanddecoratie hoeft niet alleen maar decoratief te zijn, maar kan ook makkelijk functioneel zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muur planken waar je mooie accessoires op kunt plaatsen als decoratie, maar ook juist kunt ophangen voor erg opbergruimte in bijvoorbeeld de keuken. Ook in ruimtes zoals de entree kan een wandplank zowel mooi als handig zijn.

Het biedt daar een mooie mogelijkheid om manden te plaatsen en op die manier de hal netjes en georganiseerd te houden. Je kunt deze planken bijvoorbeeld boven de schoenenkast of een dressoir plaatsen. Of plaats ze juist net onder de spiegel als plek waar je zowel je sleutels kunt plaatsen, maar ook wat mooie decoratie kunt neerzetten.

Welke wanddecoratie kopen?

Het kiezen van de juiste wanddecoratie kan een uitdaging zijn. Hiervoor is het belangrijk om goed naar de ruimte te kijken en te kijken wat je aanspreekt. Wil je juist wat meer kleur? Dan is een eigen foto op canvas of een mooi schilderij helemaal op zijn plek.

Is de ruimte juist wat kleiner en wil je hem groter laten lijken? Een mooie spiegel boven het dressoir is dan de ideale oplossing. Wil je juist decoratie en functionaliteit combineren is een wandplank weer een goede keuze. Zo zal er altijd een optie zijn voor aan de muur!

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Jouw gids voor stijlvol wonen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden