Doorgaan naar inhoud
inrichten huurwoning tips woontrend inspiratie

Een stijlvol interieur creëren in je huurwoning

Inrichten van een huurwoning heeft zijn eigen uitdagingen. Je kunt als huurder niet zomaar grote veranderingen aanbrengen zoals bij een gekocht huis. Maar je wilt de plek wel graag naar jouw eigen smaak en stijl inrichten. Zodat het echt gaat voelen als jouw thuis.

Gelukkig zijn er genoeg creatieve mogelijkheden. Met kleine aanpassingen en handige trucs kun je al veel doen. Je kunt er een heel persoonlijk en sfeervol huis van maken. In dit artikel delen we daarom handige tips en woontrend inspiratie voor huurders. 

We geven adviezen voor indeling en kleurgebruik in huis. En hoe je de juiste meubels en accessoires kiest. Met deze tips kan iedere huurder binnen de mogelijkheden een interieur op maat creëren.

huurwoning inrichten tips 

Online woningen vergelijken

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dan is Rentola dé plek om te beginnen. Met een aanbod van maar liefst 8000+ woningen in Nederland is er voor ieder wat wils, ongeacht je smaak of budget. Of je nu een knusse studio zoekt of een ruim appartement, de prijzen beginnen al vanaf € 138 per maand en lopen op tot € 2500 voor de meer luxe opties.

Het mooie van Rentola is dat je je kunt inschrijven voor een SearchAgent. Zo mis je nooit een nieuwe woning die op de markt komt. Handig, toch? Vooral als je bedenkt hoe snel de huurmarkt soms beweegt. Je krijgt een melding zodra er iets beschikbaar is 

Op Rentola vind je een handig overzicht van de gemiddelde huurprijzen in bijvoorbeeld Tilburg. Van huizen en studio's tot appartementen en kamers, je ziet in één oogopslag wat je ongeveer kwijt bent. Huizen voor gemiddeld € 1100. Een studio te huur kun je al vinden voor € 700 en appartementen voor € 770.

Door simpelweg je e-mailadres op te geven, blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste huurwoningen. Rentola maakt het vinden van je droomhuis of tijdelijke woning zoveel makkelijker. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van huurwoningen en vind jouw perfecte plekje in Tilburg.

9 Tips voor stijlvolle inrichting in een huurwoning

Het inrichten van een huurwoning vraagt om creativiteit en flexibiliteit. Maar met de juiste aanpak kun je er een echte thuis van maken. Hieronder geven we 9 handige tips voor huurders om binnen de mogelijkheden toch een mooi, persoonlijk interieur te creëren. Van kleine aanpassingen tot handige meubels, zo fleur je je huurhuis op. Lees hier meer over de woontrends van 2024

Tip 1: Losse meubels

Ingebouwde kasten en ander vast meubilair zijn meestal niet mogelijk in een huurwoning. Maar met losse kasten, rekken en opbergsystemen kun je veel opbergruimte creëren. Kies kasten en boekenplanken op pootjes of wieltjes, zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen als je de indeling aanpast. Zo blijft de ruimte flexibel.

Tip 2: Schilder de muren in frisse kleuren

Met verf geef je snel een eigen draai aan de ruimte. Frisse, lichte tinten zorgen voor een ruimtelijk effect. Of kies juist voor een warmere kleur op één accentmuur, passend bij de stijl die je voor ogen hebt. Vraag wel altijd eerst toestemming aan de verhuurder. 

Tip 3: Richt je op functionele en flexibele meubels

Kies meubels die lang meegaan en makkelijk te verplaatsen zijn, voor het geval je ooit verhuist. Lichte materialen zoals rotan, bamboe en metaal passen vaak goed in een huurwoning. Met wieltjes eronder kun je ze bovendien gemakkelijk verrijden. 

Tip 4: Gebruik verlichting om sfeer te creëren

Met lampen en verlichting kun je de sfeer in huis eenvoudig aanpassen. Kies bijvoorbeeld sfeervolle vloerlampen, spots of hanglampen boven de eettafel. Dimbare lampen helpen de lichtsterkte aan te passen.

Tip 5: Voeg persoonlijkheid toe

Maak het geheel persoonlijk met woonaccessoires waar je blij van wordt. Denk aan planten, kaarsen, kussens, tijdschriften, een mooi kleed of fotolijsten. Rotatie van accessoires houdt het levendig. 

Tip 6: Zorg voor voldoende opbergruimte

Onmisbaar in elk huis zijn handige opbergsystemen. Maak slim gebruik van de hoogte met planken en legkasten tot aan het plafond. Kasten op pootjes geven bergruimte onder het bed of bank.

Tip 7: Ga voor multifunctionele meubels

Combineer bijvoorbeeld zit- en eetgedeelte, of werk- en eethoek in één meubel. Een bedbank scheelt ruimte, een bureau met opberglade is handig. Zo benut je elke vierkante meter optimaal.

Tip 8: Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Beter één mooie designlamp dan vijf goedkope exemplaren. En twee kwaliteitsbanken in plaats van een volle woonkamerset. Zo voelt het huis ruim en rustig aan, ondanks de kleinere hoeveelheid spullen.

Tip 9: Mix en match verschillende stijlen

Durf vintage, industrieel en modern te combineren voor een eigen draai. Of klassiek met urban. Zo krijg je een unieke mix van jouw favoriete stijlen.

 huurwoning inrichten woontrends

Wooninspiratie voor kleine huurappartementen

Kleine huurappartementen stellen uitdagingen aan de inrichting. Maar met slimme oplossingen en de juiste stijlkeuzes kan je ook in een compact huis een fijne woonomgeving creëren. In dit deel geven we creatieve tips voor het inrichten van kleine huurwoningen. Van ruimtebesparende meubels tot handige opbergoplossingen en indelingstrucjes. Zo maak je het meeste van je beperkte vierkante meters!

Benut de hoogte van je plafond

Kleine ruimtes ogen groter door de hoogte optimaal te benutten. Kies hoge kasten en leg zoveel mogelijk op planken in plaats van kasten. Dit geeft een ruimtelijk effect en je hebt meer bergruimte.

Kies ruimtebesparende meubels

Een bedbank is ideaal in een klein appartement, je wint ruimte overdag. Een kleine ronde eettafel past beter dan een grote rechthoekige. En kies bijvoorbeeld een smalle boekenkast in plaats van losse boekenplanken.

Gebruik de muurruimte

Hang zoveel mogelijk aan de muur, van planken en legplanken tot schilderijen en decoraties. Dit houdt het zicht vrij en benut de ruimte optimaal.

Zorg voor multifunctionele meubels

Een bureau dat ook als eettafel dient, scheelt weer ruimte. Een kast met inbouw bureau erboven is handig. Kies meubels met meerdere functies.

Creëer aparte zones in open ruimtes

Een kamerscheiding of roomdivider geeft afbakening in een open ruimte. Zo kun je een slaap- en woongedeelte creëren.

Speel met kleur en creatieve indeling

Lichte kleuren en slimme indeling helpen de ruimte te verbreden. Schilder één wand in een lichtere kleur voor diepte. Gebruik kleuraccenten op strategische plekken. Je kunt ook muurdecoratie overwegen

Hou het minimalistisch en vermijd rommel

Houd het aantal spullen en meubels beperkt. Een opgeruimde ruimte met alleen het noodzakelijke oogt groter en ruimer. Rommel maakt kleine ruimtes snel vol en onrustig.

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Spelen met verlichting: vijf toffe verlichtingsideeën
Volgend artikel Vier woontrends in 2024

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden