Doorgaan naar inhoud
tips ruimte groter laten lijken

Hoe laat je een ruimte groter lijken dan het is?

Het creëren van een gevoel van ruimte in een kleine kamer of appartement kan een uitdaging zijn, maar met enkele slimme styling technieken is het toch mogelijk.

Dit artikel biedt praktische tips en trucs om een ruimte groter te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Of je nu zwevende meubels kiest, lichtgekleurde muren en vloeren gebruikt, of meubels met slanke silhouetten selecteert; elke strategie draagt bij aan het creëren van een open en luchtig gevoel.

Laten we eens kijken hoe je deze technieken in de praktijk kunt brengen.

Kies voor zwevende meubels

De eerste tip die we je mee willen geven om een ruimte groter te laten lijken dan het daadwerkelijk is, is om voor zwevende meubels te kiezen. Dit zijn meubels die maar op een paar kleine plekken contact hebben met de vloer. Hierdoor lijkt het op het blote oog alsof een meubel zweeft.

Je hebt zwevende meubels in allerlei soorten en maten, van een zwevend tv meubel tot een wandplank die de vloer nauwelijks raakt. Kijk daarom goed naar welke soorten meubels interessant voor je interieur zijn.

Gebruik lichtgekleurde muren en vloeren

Het gebruik van lichte kleuren op muren en vloeren is een andere effectieve manier om een ruimte groter te laten lijken. Lichte kleuren reflecteren het natuurlijke licht, waardoor de ruimte helderder en ruimer lijkt.

Het is niet nodig om je te beperken tot wit; pastel kleuren of zachte neutrale tonen kunnen even effectief zijn. Het is ook een goed idee om de kleur van de muren en vloeren op elkaar af te stemmen, omdat dit helpt om een gevoel van continuïteit en ruimte te creëren.

Door dit te doen, zal de ruimte er naadloos uitzien en niet onderbroken worden door verschillende kleuren.

Ruim je kamer op

Een opgeruimde kamer oogt ook groter en ruimer. Rommel op de vloer, tafels of andere zichtbare plekken kan een ruimte klein en beklemmend laten lijken. Ga regelmatig door je spullen heen en haal wat je niet meer nodig hebt weg.

Bewaar de overige spullen netjes in kasten of lades om de ruimte zo open mogelijk te houden. Zorg er ook voor dat de meubels van je kamer goed zijn georganiseerd. Een goed georganiseerde ruimte ziet er niet alleen groter uit, maar geeft ook een gevoel van rust en ontspanning.

Gebruik meubels met slanke silhouetten

Meubels met slanke silhouetten kunnen een ruimte groter laten lijken. Zware, omvangrijke meubels kunnen een ruimte vaak kleiner laten voelen, terwijl meubels met een slanker ontwerp de illusie wekken van meer ruimte.

Probeer te kiezen voor meubels met een minimalistisch ontwerp en vermijd te veel decoratieve elementen die de ruimte overladen kunnen maken. Een eenvoudige leren bank, een slanke tafel of gestroomlijnde stoelen kunnen een groot verschil maken in hoe ruim een kamer aanvoelt.

Misschien ook interessant:

Vorig artikel Je trap bij het interieur laten passen
Volgend artikel 4 manieren om je woning visueel interessanter te maken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden