Doorgaan naar inhoud
wand opleuken ideeen

Slimme manieren om de wanden in huis op te leuken

Raak je inmiddels uitgekeken op de kale wanden in huis? Er zijn verschillende manieren waarop je deze opleukt, zonder de volledige wand opnieuw te moeten verven of behangen.

Het zijn klussen die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt! Bij het opleuken van een wand kun je denken aan het creëren van een mozaïek van fotolijstjes, wat de wand een heel speels effect geeft.

Je kunt hierbij kiezen voor een grote foto die je opknipt in kleinere foto’s, of bijvoorbeeld aan meerdere losse afbeeldingen. Het eerste is vaak iets rustiger, daar de losse fotolijstjes gezamenlijk een geheel vormen.

Voor het monteren van fotolijstjes hoef je tegenwoordig niet meer in de muur te boren. Kijk eens naar de verschillende soorten tape van tesa die je hierbij kunt gebruiken. Wel zo makkelijk! 

Tip: in plaats van foto’s kun je ook losse afbeeldingen of bijvoorbeeld een kunstwerk in de fotolijstjes stoppen. Zo creëer je een mozaïek dat qua stijl past bij de rest van het bestaande interieur in huis. Het voordeel van foto’s is dat ze het interieur een persoonlijke touch geven. 

Laat ruimtes groter ogen met spiegels aan de muur 

De diverse soorten tesa tape gebruik je niet alleen voor het ophangen van fotolijstjes aan de wand; je kunt er zelfs spiegels mee ophangen! Door voor meerdere kleinere modellen spiegels aan een muur te kiezen laat je een knusse, compacte ruimte groter ogen.

De spiegels bieden je de mogelijkheid om door een ruimte heen te kijken. Daarbij zorgen de spiegels voor het weerkaatsen van de natuurlijke lichtinval door de ruimte, wat eveneens een positief effect heeft op de uitstraling hiervan. 

Andere leuke accessoires voor aan de wand zijn een grote klok en bijvoorbeeld een mooie wandlamp. 

Plaats een aantal grote kamerplanten voor wanden 

Een kale wand opleuken hoeft niet per definitie te betekenen dat je hier verschillende accessoires aan moet bevestigen. Je kunt ook kiezen voor het gebruik van een aantal grote kamerplanten in huis.

Plaats deze op verschillende plekken voor de wand om deze van meer kleur te voorzien. De kamerplanten geven een muur niet alleen kleur, maar helpen je ook de lucht in huis te zuiveren. Het maakt het makkelijker om je langdurig te concentreren in een kantoor aan huis!

Je kunt de kamerplanten combineren met een plantenstandaard. Zo gaat het gebruik van de planten niet ten koste van de ruimtelijke uitstraling die een ruimte momenteel heeft. 

Misschien ook interessant:

Vorig artikel Tips voor meer ontspanning in huis
Volgend artikel Waarom groen gebruiken in mijn interieur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden