Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
5 tips keuken nieuwe stijl geven

5 Tips om je keuken een nieuwe stijl te geven

De keuken is voor veel gezinnen het hart van het huis, waar gezelligheid en lekker eten samenkomen. Het is dan ook belangrijk dat je keuken een sfeervolle en uitnodigende plek is.

Als je toe bent aan verandering aan de stijl van de keuken, maar niet direct een volledige keukenrenovatie wilt uitvoeren, zijn er verschillende manieren om je keuken een nieuwe stijl te geven.

In dit artikel delen we vijf handige tips die je kunnen helpen om de keuken een frisse make-over te geven. 

Verf de muren in een nieuwe kleur

Een van de makkelijkste manieren om de keuken om te toveren en een nieuwe uitstraling te geven is door de muren in een andere kleur te verven. Kies voor een kleur die past bij de stijl die je wilt creëren.

Bedenk van tevoren goed wat voor stijl je precies wilt hebben. Wil je een moderne uitstraling? Ga dan voor neutrale tinten zoals grijs of wit. Voor een warme en gezellige sfeer kun je juist kiezen voor warme aardetinten zoals beige of bruin.

Vergeet niet om een verf te gebruiken die geschikt is voor keukens, zodat het bestand is tegen vocht en vet.

Vernieuw de keukenkastjes en -lades

Keukendeurtjes op maat laten maken is een uitstekende manier om je keuken een persoonlijke en stijlvolle touch te geven. Door te kiezen voor nieuwe deurtjes en lades in een andere kleur of materiaal, geef je je keuken direct een andere uitstraling.

Het vervangen van de keukenkastjes kost wellicht iets meer dan het verven van de keuken, maar het geeft wel direct een nieuwe uitstraling.

Ga bijvoorbeeld voor strakke, minimalistische deurtjes van hoogglans wit voor een moderne look, of kies voor houten deurtjes in een warme kleur voor een landelijke sfeer. Er zijn talloze mogelijkheden, dus laat je inspireren online en creëer je droomkeuken.

Vervang het keukenblad

Het keukenblad is vaak het centrale punt van je keuken en kan een grote impact hebben op de algehele uitstraling. Als je keukenblad versleten of verouderd is, is het een goed idee om het te vervangen.

Kies voor een nieuw blad in een materiaal dat past bij jouw huidige smaak en iets wat je jaren lang nog leuk vindt. Graniet, marmer en composiet zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en luxe uitstraling.

Met een nieuw keukenblad geef je je keuken direct een upgrade en zorg je voor een frisse, moderne uitstraling. 

Vernieuw de verlichting

Goede verlichting is onmisbaar in de keuken, je moet natuurlijk wel goed kunnen zien waar je snijdt tijdens het koken. Overweeg om je verlichting te vervangen door nieuwe armaturen die passen bij de gewenste stijl. Hanglampen boven het kookeiland of de eettafel kunnen een echte eyecatcher zijn.

Inbouwspots zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast kun je ook kiezen voor dimbare verlichting, zodat je de sfeer in de keuken kunt aanpassen op verschillende momenten. 

Vernieuw de keukenaccessoires

Een simpele, maar effectieve manier om je keuken een nieuwe stijl te geven, is door de accessoires te vernieuwen. Denk aan nieuwe handgrepen voor de keukenkastjes, nieuwe kranen, een trendy vaatdoekhouder of een mooie fruitschaal.

Kleine details kunnen een groot verschil maken en zorgen voor een frisse uitstraling. Kies accessoires die passen bij jouw persoonlijke smaak, en die de sfeer in je keuken versterken.

Aanbevolen blogcategorie:

Aanbevolen leemateriaal:

Vorig artikel Koken op inductie: daarom!
Volgend artikel Showroomkeuken kopen als betaalbare oplossing

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden