Doorgaan naar inhoud
koken op inductie voordelen 2024

Koken op inductie: daarom!

Wil jij in 2024 je keuken eens helemaal omgooien? Wat dacht je ervan om je oude gasfornuis te vervangen voor een inductie kookplaat? Koken op inductie heeft absoluut de toekomst, omdat er ten opzichte van koken op gas ontzettend veel voordelen aan kleven. Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Energiezuinig

Met een inductiekookplaat kook je op elektriciteit en niet op gas. Hiermee breng je je huis dus een stukje dichter bij een gasvrij leven. Daar wordt niet alleen de aarde heel blij van, maar ook jouw portemonnee. Met een inductie kookplaat 80 cm verbruik je zo’n 175 kWh per jaar en stoot je zo’n 15 kg minder CO2 uit dan wanneer je zou koken op gas.

Veilig

Inductiekookplaten zijn ideaal wanneer je kinderen of huisdieren hebt, of wanneer je zelf gewoon erg onhandig bent. Ze zijn namelijk een stuk veiliger dan gasfornuizen. Er kan ten eerste geen gaslek ontstaan. Ze worden bovendien ook minder heet en er is geen vlam waar je je aan kan branden.

Bij sommige inductieplaten gaat de pit vanzelf uit wanneer je de pan eraf haalt. Zo hoef je niet bang te zijn dat jij, je kinderen of een huisdier zich brandt aan een pit.

Snel

Een inductiekookplaat kan jouw pan ontzettend snel verwarmen. Voor een paar tientjes extra heeft jouw plaat ook een snelwarm-functie, waarmee je nog sneller je water aan de kook kunt brengen. Een ideale kookplaat voor mensen met haast dus.

Makkelijk schoon te maken

Met een inductiekookplaat hoef je niet langer tussen allerlei pitjes te wroeten met een schuurspons of doekje. Een inductiekookplaat is niets meer dan één glad oppervlak.

Ga er met wat anti-vet-spray en een doekje overheen en binnen een minuut is jouw kookplaat weer brandschoon. Er zijn geen vervelende hoekjes waar het vet in kan blijven zitten, waardoor je kookplaat ook ten alle tijden brandschoon blijft.

Makkelijke opties

Inductiekookplaten kunnen beschikken over allerlei extra opties die je van een oud gasstel niet kan verwachten, zoals snel verwarmen, langzaam verwarmen, gecombineerde kookzones of een veiligheidsoptie die de kookzone uitschakelt wanneer de pan eraf gaat.

Voor elke optie betaal je natuurlijk een paar euro extra, dus kies zorgvuldig welke jij echt nodig hebt. Kortom: koken op inductie is duurzaam, goedkoop, snel en makkelijk. Doe goed onderzoek en laat je adviseren. Wedden dat jij geen spijt zal krijgen van je nieuwe inductie kookplaat?

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Tips om je keuken optimaal in te richten
Volgend artikel 5 Tips om je keuken een nieuwe stijl te geven

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden