Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
bijkeuken inrichting tips

De perfecte inrichting voor jouw bijkeuken

Het is super fijn om een ruimte in huis te hebben voor een bijkeuken. In een bijkeuken kun je namelijk super veel kwijt als het gaat om voorraad en keukengerei. Sommige mensen zetten er zelfs een koelkast, vriezer of hun wasgerei neer.

Toch kan het lastig zijn om de bijkeuken goed in te richten. Met de juiste inrichting kun je namelijk optimaal gebruikmaken van deze ruimte. In deze blog geven we een aantal tips voor het perfect inrichten van jouw bijkeuken.

Opruimen en reorganiseren

Het eerste onderdeel voor het perfect inrichten van de bijkeuken is het opruimen en reorganiseren. Zo zijn er natuurlijk dingen die niet opgeruimd kunnen worden, maar wellicht verplaatst, zoals een koelwerkbank of een vriezer.

Begin met het uitruimen van alle kasten en planken om dingen weg te gooien die je niet nodig hebt of die over de datum zijn. De spullen die je over hebt kun je even schoonmaken en klaarzetten om later erweer in te kunnen. Vervolgens is het tijd om te reorganiseren.

Een goede tip hiervoor is om manden, dozen en rekken aan te schaffen. Kijk hierbij goed naar wat past in de ruimte. Zo is het heel overzichtelijk om spullen in mandjes in de kast te doen, of rekken neer te zetten. Hierdoor blijft alles een stuk meer georganiseerd en zie je ook nog wat op voorraad zit.

Zet eventueel ook de spullen op naam of soort, zodat je gemakkelijk kunt zien wat overal bij hoort.

Maximaliseer de ruimte

Het fijne aan een bijkeuken is dat de ruimte vaak groot is en echt de functie heeft om extra werk- of opbergruimte te creëren. Zorg er dan ook voor dat deze ruimte optimaal kan worden benut.

Maak bijvoorbeeld wandplanken, gebruik hangende opbergers of installeer inbouwkasten. Kijk hiervoor goed naar de ruimte. Bij een hoog plafond zijn wandplanken bijvoorbeeld erg handig.

Maak ook rekjes aan de binnenkant, bijvoorbeeld met draaisysteem. Hierdoor kun je wasmiddel in één keer overzichtelijk zien, of bijvoorbeeld voor blikjes. Zet ook manden of lades op spullen zoals de koelkast en vriezer om hier beter gebruik van te maken.

Creëer zones

bijkeuken inrichten

Wat goed werkt bij het benutten van de bijkeuken, is het creëren van zones in de ruimte. Maak bijvoorbeeld een hoek voor de schoonmaakmiddelen en wasmachine, een hoek voor de etenswaren en een andere zone voor elektrische apparaten. Hierdoor komen deze spullen niet door elkaar en houd je alles overzichtelijk in de ruimte.

Investeer in handige opbergoplossingen

Het is dus een goed idee om te inversteren in handige opbergoplossingen wanneer je de ruimte van de bijkeuken zo goed mogelijk wil benutten. Hierbij kun je denken aan draaikastjes, uitschuifbare lades of verstelbare planken. Kijk vooral goed naar de indeling om te zien welke oplossingen voor jou handig zijn.

Een tip hierbij is om dingen aan te schaffen met handvatten. Zo heb je minder snel het probleem dat je een bak met spullen laat vallen, en kun je gemakkelijk zien wat je allemaal hebt.

Vorig artikel Jaren ’30 stijl keuken
Volgend artikel Ontdek jouw droomkeuken bij Keuken Kampioen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden