Doorgaan naar inhoud
Inspiratie en tips voor het stylen van je keuken

Inspiratie en tips voor het stylen van je keuken

Inspiratie en tips voor het stylen van je keuken

De keuken, dat is toch de plek om heerlijk te kokkerellen, samen de dag door te nemen of emotionele gebeurtenissen te delen. De keuken is immers het hart van je woning en tevens een plek waar elk gezinslid dagelijks gebruik van maakt. Even een boterham smeren, een eitje bakken of een cappuccino maken. Maar dat niet alleen natuurlijk. De keukentafel is ook een geweldige werk- en knutselplek. Achter de laptop online vergaderen met je collega's, gezellig met de kinderen koekjes bakken of urenlang puzzelen. Een goed ingerichte keuken maakt dit allemaal mogelijk. Toch lukt het niet iedereen om de keuken op een gezellige en praktische manier in te richten.

Een goede basis

De truc is het creëren van een solide neutrale basis met tijdloze en vooral praktische meubelen. Een stevige eettafel, comfortabele eetkamerstoelen met armleuning en goede opbergkast, daar begint het natuurlijk allemaal mee. Je kunt immers niet werken aan een wiebelende tafel of lang blijven zitten op een stoel die erg ongemakkelijk zit. Voldoende kastruimte helpt ook. Het is belangrijk dat alle spullen een eigen plek hebben zodat je de keuken makkelijk en snel kunt opruimen als dat nodig is. Als dat lukt, is eigenlijk alles mogelijk. Gebruik gewoon je creativiteit en neem de tijd om je keuken om te toveren tot de beste en meest gebruikte plek in je woning.

De beste sfeer

De sfeer in de keuken is erg belangrijk en voor een groot deel afhankelijk van de kleuren en materialen die zijn gebruikt. Houd je van de natuur, dan voel je je al snel thuis in een keuken waarin veel natuurtinten en natuurlijke materialen zijn verwerkt. Hout, rotan, wol en leer zijn dan materialen die goed bij je passen. Ben je een meer uitgesproken type en houd je van kleur, dan is het natuurlijk heerlijk om te dineren in een koningsblauwe eetkamerstoel of te werken aan glanzende zwarte eetkamertafel. Ongeacht waar je voor kiest, dat romantische diner kan natuurlijk altijd. Met de juiste accessoires, zoals een mooi tafelkleed, sierlijke onderborden, fonkelende wijnglazen en gezellig kaarslicht creëer je een intieme sfeer.

Heerlijk eten en samen genieten

Gezellig dineren, we hebben er echt behoefte aan nu de restaurants in Nederland vanwege de pandemie gesloten zijn. Gelukkig kan dineren ook thuis met je eigen gezin, of misschien toch met opa en/of oma omdat ze inmiddels het vaccin hebben gehad. Dineren is een fantastische manier om in een ontspannen sfeer gebeurtenissen uit te wisselen en tegelijkertijd te genieten van heerlijk eten.

Misschien hebben je opa en oma wel een kunstgebit of willen ze deze nog laten zetten, waardoor eten niet altijd even makkelijk is. Vaak moet je extra oppassen en soms is het zelfs lastig om te eten met je gebit. Wist je dat je tegenwoordig een kunstgebit in een dag kunt laten zetten? Je kunt hiervoor Vinktanttechniek bezoeken!

Accessoires voor de finishing touch

Je huis op orde en de tafel mooi gedekt. Dat laatste lukt natuurlijk alleen door het gebruik van de juiste accessoires. Een mooie tafelloper, tijdloos porseleinen serviesgoed, glaswerk en voldoende schalen om het eten op te presenteren en warm te houden. De grote lamp in de keuken blijft natuurlijk uit en daarvoor in de plaats kies je voor geurloze waxinelichtjes in een kandelaar of windlicht. Is de tafel toch te krap om al het eten mooi neer te zetten, gebruik dan een sidetable. Dit is de perfecte plek voor de sauzen, het gesneden stokbrood en de verschillende flessen wijn.

Een dikke knuffel

Nu er in Nederland volop wordt gevaccineerd mogen we erop vertrouwen dat de wereld er over een klein aantal maanden weer heel anders uitziet. Dan mogen we weer vrienden uitnodigen en hoeven we geen rekening meer te houden met de avondklok. Met z'n allen knus op de bank voor een goede film. Gezellig een espresso drinken in de keuken of tot in de late uurtjes genieten van een heerlijk wijntje. Die bijzettafels staan er dan niet voor niets. Dat is immers de beste plek voor nootjes, chips, kaas en andere heerlijke hapjes.

Vorig artikel Een Complete Makeover voor je Keuken: Breng Nieuw Leven in de Ruimte waar Magie Ontstaat