Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
kinder slaapcomfort tips

Het ideale bed voor kinderen! Zo stel je het samen!

Voor de groei, het mentale en het fysieke welzijn van jouw kind, is het ontzettend belangrijk dat jouw kindje lekker slaapt. Een goed bed is daarom van cruciaal belang.

Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om een kinderdekbedovertrek van hipdekbedoverdek.nl uit te zoeken, maar de rest is ook zeker van belang. We vertellen je er in dit artikel alles over!

Het bed

Wanneer je kind de wieg/ledikantfase uit komt, heb je twee keuzes: je kunt direct de overstap maken naar een tienerbed, waar je wat langer mee kunt doen, maar dat is voor veel kinderen wel erg groot.

Daarom is het verstandig om eerst te kiezen voor een peuterbed. Dat is zo’n 70 x 140 cm. Vanaf een jaar of vijf kunnen de meeste kinderen wel in een tienerbed (of een gewoon eenpersoonsbed) slapen, dat zo’n 90 x 200 cm is.

Het matras

Veel kinderen hebben het in hun slaap ontzettend warm, een stuk warmer dan volwassenen. Daarom is het belangrijk dat het matras van jouw kindje een goed vochtregulerend vermogen heeft en lekker kan ventileren.

Een matras van koudschuim is een ideale keuze. Dit matras blijft lekker neutraal qua temperatuur en is bovendien lekker veerkrachtig, waardoor jouw kindje voldoende steun ervaart tijdens het slapen.

De dekens

dekens kinderbed tips

Omdat kinderen het tijdens het slapen ontzettend warm kunnen krijgen, is het ook heel belangrijk dat de dekens voldoende vocht en warmte af kunnen voeren. Kies daarom voor een dekbed met een vulling van natuurlijk materiaal, zoals katoen, dons of kameelhaar.

Een vierseizoenen dekbed is een handige keuze, omdat je met één dekbed dan een deken hebt die lekker fris is in de zomer en lekker warm in de winter. Ga samen met je kind op zoek naar een dekbedovertrek dat goed past bij de slaapkamer van je kindje. Dat vinden ze vaak ontzettend leuk!

Het hoofdkussen

Voor kinderen onder de twee is het niet aan te raden om ze met een kussen te laten slapen. Kinderen tussen de twee en vier kunnen het beste slapen op een speciaal kinderkussen. Vanaf vier jaar kun je kinderen op een gewoon hoofdkussen laten slapen. Wederom is het belangrijk dat het kussen goed ademend en isolerend is.

Kies daarom voor een hoofdkussen met een donzen vulling en een katoenen tijk. Het kussen moet vooral niet te dik zijn, want dat kan de nek van je kindje niet zo goed aan!

Het is handig om voor een kussen te kiezen dat je zelf naar wens kunt bijvullen. Zo kun je wat langer met het kussen doen en wanneer je kindje wat groeit en vindt dat het kussen niet zacht genoeg meer is, kun je wat vulling toevoegen.

Vorig artikel Waar koop je leuke kraamcadeaus? Enkele tips.
Volgend artikel Leerzame spellen: Plezier en ontwikkeling voor je kind

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden