Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
je IP-adres veranderen

Je favoriete content bekijken tijdens het reizen

Heb je een heerlijke vakantie gepland, maar wil je toch je favoriete sporten blijven volgen? Dat kan vaak problemen opleveren, aangezien veel aanbieders geen uitzendrechten in het buitenland hebben.

Om dit probleem te kunnen omzeilen, zijn er verschillende oplossingen bedacht. Hier zetten we er een paar voor je op een rij! Laten we beginnen met de veiligste én meest gemakkelijke oplossing!

Download een VPN

Het downloaden van een VPN is de veiligste én gemakkelijkste manier om toch je favoriete sport in het buitenland te kunnen bekijken. Met een VPN kun je je IP-adres veranderen door te verbinden met een Nederlandse server. Hierdoor lijkt het alsof je je gewoon in Nederland bevindt.

De aanbieder, zoals ESPN, ViaPlay of Ziggo, denkt in dat geval dat je gewoon in Nederland bent, waardoor je alsnog je favoriete sport kunt bekijken.

Hiermee omzeil je direct het probleem dat de serviceprovider de netwerksnelheid omlaag brengt als je online streamt of gaat gamen. Dit zijn maatregelen die sommige providers nemen om te voorkomen dat je een te grote aanslag doet op het netwerk.

Doordat zij echter niet kunnen voorspellen wat je aan het doen bent, kunnen zij de internetsnelheid ook niet verlagen. Hierdoor stream je probleemloos je favoriete sporten.

Veilig sport kijken

Naast dat je op vakantie sport kunt kijken, doe je dit ook op een veilige manier. Doordat je locatie namelijk verborgen wordt, kunnen hackers ook niet zien waar je bent.

Zo zien ze bijvoorbeeld niet dat je op vakantie bent, wat je aan het doen bent of welke data je aan het ophalen bent. Het is daarbij niet mogelijk om je apparaat te hacken, omdat al deze data versleuteld verzonden en ontvangen wordt.

En doordat de data versleuteld wordt, kun je ook probleemloos verbinding maken met open wifi-netwerken. Dit zouden we niet adviseren als je geen VPN gebruikt. In dat geval kan alle data namelijk makkelijker onderschept worden door andere gebruikers op het wifi-netwerk.

Websites met streams

Websites met streams

Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van websites waar de wedstrijden live uitgezonden worden. Dit is echter enorm gevaarlijk en niet te adviseren. Hackers gebruiken deze gratis streams namelijk om stukjes malware en andere gevaarlijke software op je laptop of computer te installeren. Dit wordt gebruikt om je data te onderscheppen of mee te kunnen lezen.

Zodra je later bijvoorbeeld inlogt op je internetbankieren, kunnen hackers deze data gemakkelijk onderscheppen. Soms lukt het hun zelfs om je computer ‘op slot’ te doen, waarna je geld moet betalen om je PC weer vrij te geven. Dit is extreem gevaarlijk en kan tot veel problemen leiden. Het is daarom ook niet te adviseren om van deze illegale streams gebruik te maken.

Strafbaar feit

Naast dat het je problemen op kan leveren, is het ook nog eens een strafbaar feit. Het is in Nederland namelijk niet toegestaan om een film, serie, game of sportwedstrijden te streamen van iemand die niet het recht heeft om die te verkopen of te delen. Het kan je een boete opleveren die kan oplopen tot wel €12.500.

Kijken in de kroeg of het sportcafé

Een laatste mogelijkheid is om er een gezellige avond in een kroeg of sportcafé van te maken. Het grote voordeel is natuurlijk dat je dit op een veilige manier doet én dat je het gezellig kunt maken met een hapje en drankje. En dat natuurlijk met nog meer sportliefhebbers om je heen.

Veel sportcafés hebben namelijk verschillende abonnementen bij allerlei aanbieders, waardoor ze in veel gevallen ook jouw favoriete sport kunnen uitzenden.

Let er wel goed op dat je bij dit café alleen verbinding maakt met het wifi-netwerk door een VPN te gebruiken. En lukt het onverhoopt niet om je favoriete team te volgen, dan kun je er nog altijd voor kiezen om de tussenstand online bij te houden. 

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Klaar met saaie uitjes? Dit is écht leuk om te doen!
Volgend artikel Het stille geheim achter vergoedingen na vlucht vertraging

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden