Doorgaan naar inhoud
cortenstaal-vogels-tuin-decoratie

Stalen vogels in de tuin; wat is het en waarom?

Het is natuurlijk veel beter om een metalen vogel als versiering in je tuin te hebben dan een echte vogel in een kooi. Echte vogels horen vrij rond te vliegen, niet opgesloten te zitten.

Maar wat als je toch graag een vogel in je tuin wilt, vooral om het in de winter wat op te fleuren? Dan is een cortenstaal vogel een perfecte keuze. Zo heb je toch een vogel in je tuin, en het mooie is dat zo'n stalen vogel bijna geen onderhoud nodig heeft. In deze blog duiken we daar wat dieper in.

Waarom een fake vogel?

Net zoals je je huis gezellig maakt met leuke beeldjes en spulletjes, kun je dat ook met je tuin doen. Je tuin is eigenlijk een extra kamer, maar dan buiten, en het is leuk om die ook mooi te maken.

Stel je voor: in de lente en zomer lekker wandelen over een zacht tuinpad, omringd door vers gras en prachtige bloemen. Voeg er een mooie vijver aan toe en het lijkt net een sprookje. En wat dacht je van een stalen vogel als een creatief detail? Experimenteer erop los.

Past iets niet op de ene plek? Zet het dan ergens anders neer waar het beter past. Of verander gewoon elke week de inrichting voor wat afwisseling. Er is voor iedereen wel een perfecte stalen kunstvogel. Zo is er voor elk wat wils in je tuin, en dat is precies zoals het hoort!

Hoe onderhoud ik mijn cortenstaal?

Fantastisch nieuws! Cortenstaal is super onderhoudsvriendelijk. Net als dat verweerde staal, roest het niet verder, dus je hoeft het niet te schilderen of roestvrij te maken. Je kunt het gewoon zo laten, maar stel het niet voor te lange tijd bloot aan een plas water.

Wat is een cortenstaal vogel?

Cortenstaal is een sterk soort staal dat niet roest. Als je het niet bedekt met een laag verf, krijgt het vanzelf een soort beschermende roestlaag die eruitziet als een mengsel van platina en goudbruin.

Deze roestlaag, die cortenstaal zijn bekende kleur geeft, zorgt ervoor dat het staal niet verder roest, zelfs niet in zure omgevingen. Daarom is het heel handig voor dingen die buiten staan, zoals hoge gebouwen, bruggen, waar je niet makkelijk bij kunt om ze te controleren of te onderhouden.

In dit geval gebruiken we het in de tuin en er zijn enorm veel opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mussen, merels, zwaluwen en meer. Combineer er anders een paar om het wat diverser te maken. Het is een fantastische toevoeging voor in de tuin!

Aanbevolen blogcategorie:

Vorig artikel Waarom lavendel onmisbaar is in jouw tuin
Volgend artikel Waarom je niet teveel in je huis moet zijn

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden