Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Een exclusieve look in huis creëren? 5 essentiële tips

Een exclusieve look in huis creëren? 5 essentiële tips

Je huis is de plek waar je waarschijnlijk het vaakst bent. Het is een plek waar je je goed en thuis moet voelen. Veel mensen houden wel van een beetje luxe en exclusiviteit. Een exclusieve look in huis is dan ook zeer gewild. Alleen, hoe creëer je een exclusieve look in huis? Op deze pagina krijg je vijf essentiële tips!

Tip 1: Een onuitwisbare indruk bij de entree met een designtrap

Elk huis met meer dan één verdieping heeft het nodig: een trap. Trappen zijn er in vele soorten en maten. Vaak kiezen bouwers voor een zeer eenvoudige trap die gemaakt is van goedkoop materiaal. Zo worden trappen van vurenhout veel gebruikt bij de bouw van nieuwbouwhuizen, omdat deze zeer goedkoop zijn. Wil je je entree daarom een ultieme upgrade geven met een exclusieve look? Overweeg dan een designtrap!

Kenmerkend voor een designtrap is dat deze speciaal ontworpen en op maat gemaakt wordt voor jouw woning. Op deze wijze wordt de trap niet alleen een functioneel item, maar ook een echte eyecatcher in jouw interieur.

Tip 2: Kies voor designmeubelen

Met designmeubelen kan je echt stijl en klasse toevoegen aan je woning. Je laat zien wat jij mooi vindt en wat jouw smaak is door meubels in je woning te plaatsen die zijn gemaakt door een specifieke ontwerper of afkomstig zijn van een bepaald merk. Designmeubelen kenmerken zich door duidelijke keuzes voor wat betreft het gebruik van materialen, maar ook door bijzondere en originele vormen.

Overweeg jij om designmeubels aan te schaffen? Bedenk dan vooraf goed wat jij echt mooi en belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan felle kleuren, of geef je juist de voorkeur aan een sobere en moderne look? Je kunt inspiratie opdoen in woonwinkels, maar het is ook mogelijk om je ter inspiratie te verdiepen in verschillende kunststromingen.

Tip 3: Geef je wanden een fraaie look met een luxe behang

Kiezen voor luxe behang is een relatief laagdrempelige manier om een exclusieve look in huis te creëren. De kosten zijn beperkt, terwijl je huis wel direct een nieuwe uitstraling krijgt. Bevalt de nieuwe look niet? Dan is het behang ook weer snel vervangen.

Heb je eenmaal gekozen voor luxe behang, dan kun je het zo gek maken als je zelf wilt voor wat betreft de kosten. Je kunt kiezen voor behang van luxe materiaalsoorten en met bijzondere texturen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een wat goedkoper behang met een luxe motief.

Tip 4: Speel met de verlichting

De look van je huis wordt voor een groot gedeelte bepaald door de verlichting. Niet alleen de lichtintensiteit heeft invloed op de sfeer in een ruimte, maar ook het aantal lichtbronnen en het type lichtbron. Kies je voor een exclusieve look, dan is felle verlichting vaak geen aanbeveling. Een groot aantal lichtbronnen is daarentegen wel bevorderlijk. Wil je echt een exclusieve look creëren? Kies dan niet alleen voor uitbundige kroonluchters, maar ook voor meerdere grote kandelaren.

Tip 5: Onmisbaar: goede accessoires

De styling van je huis maak je tot slot af met de accessoires. Accessoires kunnen de look in je huis maken of breken en zeggen iets over jou als bewoner. Voor een exclusieve look is het verstandig om niet voor kitsch te kiezen. Designaccessoires zijn daarentegen altijd een goede optie. Denk hierbij aan vazen, schalen en kaarsen. Pas hierbij op met felle kleuren om een al te schreeuwerige uitstraling te voorkomen.

Vorig artikel Appartement in Ibiza kopen en verhuren
Volgend artikel 5 tips voor een goedkoper energiecontract

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden