Doorgaan naar inhoud
In welke kleur verf ik mijn kast?

In welke kleur verf ik mijn kast?

Je hebt schoon genoeg van je oude, houten kast, maar hij is nog in prima staat en je bergt er veel spullen of kleren in op. Wat te doen?

Zeker een massieve houten kast, bijvoorbeeld van grenen of van eiken, is niet iets wat je zomaar wegdoet. Een goede, houten kast gaat generaties lang mee. Toch raak je er op een bepaald moment op uitgekeken.

Wat dan een leuk idee is: Geef de kast een ander kleurtje en je hebt er weer vele jaren plezier van. Met kleur kun je je oude meubel gemakkelijk nieuw leven inblazen.

kast verven welke kleur

Kast verven met krijtverf


Eén van de manieren om je kast te transformeren is: je kast verven met krijtverf. Het mooie van krijtverf is dat je een kalkachtig effect krijgt. Dit staat mooi als je een pastelkleur gebruikt, maar ook in een donkere kleur kan het resultaat heel stijlvol zijn.

Krijtverf geeft een nostalgisch uiterlijk aan je kast, maar door de kleur dan hij toch hip zijn. Als je ook krijtverf op de muur hebt krijg je een mooi geheel. Kies dan bijvoorbeeld voor ton sur ton, dus twee keer dezelfde kleur, maar de ene lichter dan de andere.

kast verven met krijtverf

Grenen kast verven


Er is een tijd geweest dat grenenhouten kasten enorm in trek waren. Maar zoals dat gaat, na verloop van tijd raakte de grenen kast uit de mode. Hoewel ze in een retro-interieur wel weer leuk kunnen staan, doen grenen kasten in het algemeen gedateerd aan.

Een grenen kast verven vergt wel wat voorbereiding. Bij grenen is er vaak sprake van een laklaag of van bewerking met olie. Een laklaag kun je afschuren, maar als de kast met olie bewerkt is, zul je een speciale ontvetter nodig hebben.

oude kast verven

Oude kast verven


Ga je een oude kast verven? De vraag is dan bij het kast verven welke kleur? Natuurlijk kies je een kleur die je zelf mooi vindt. Maar er zijn ook regels bij het kiezen van de kleur: Wil je de kast laten opvallen of wil je hem laten wegvallen in de omgeving?

In het eerste geval moet je de oude kast verven in een kleur die duidelijk afwijkt van de muur. In het tweede geval verf je wand en kast in (bijna) dezelfde kleur. Twee totaal verschillende effecten, maar allebei kunnen supermooi staan.

Tip: Neem een staaltje meer uit de winkel en bedenk dat een kleur altijd donkerder zal tonen op een groot oppervlak.

 

Vorig artikel Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden