Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
kerstsfeer in huis

8 tips om een kerstsfeer in huis te creëren

Het is weer bijna zo ver: kerstmis! Een mooie tijd waarin je samen met je geliefden kunt genieten van gezelligheid, lekker eten en cadeaus. Wil je je huis extra sfeervol maken voor deze feestdagen? Wij geven je 8 tips voor het inrichten van je woning met kerst!

1. Kies de juiste kleuren

Kerst is een feest dat vooral draait om twee kleuren: rood en groen. Deze kleuren symboliseren het vuur en de natuur en staan dus voor warmte en vitaliteit. Daarnaast zorgen ze ook meteen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Tip: gebruik ook wat metallic tinten in je kerstdecoratie, zoals goud of zilver. Dit geeft je interieur net een extra feestelijke touch!

2. Gebruik verschillende materialen

Kerst is het ideale moment om wat sfeervolle materialen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wollen deken, plaid of kussens in kerstkleuren. Dit maakt je huis meteen een stuk gezelliger en geeft het ook een wat rustiger en meer luxe uitstraling. Een ander materiaal dat je met kerst kunt gebruiken, is hout. Een mooie houten kerstboom of kerstdecoratie geeft je huis namelijk meteen een natuurlijke en warme uitstraling. 

Bekijk alles voor kerst >>>

3. Maak gebruik van lichtjes

kerstsfeer in huis creeren

Lichtjes zijn onmisbaar in een sfeervolle kerstdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, lampjes of lichtjes in de boom. Zorg er wel voor dat je niet te veel lichtjes gebruikt, want dit kan de sfeer snel druk maken. Een paar kaarsjes op tafel of in de vensterbank zorgen al snel voor een warme en gezellige sfeer in huis.

Bekijk alle kerstverlichting >>>

4. Gebruik natuurlijke elementen

Kerst is het perfecte moment om wat natuurlijke elementen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan takken met kerstballen of een boom met een paar lichtjes. Dit geeft je huis namelijk meteen een natuurlijke en warme uitstraling.

5. Voeg wat luxe toe

Kerst is het perfecte moment om wat luxe toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kerstboom met gekleurde lichtjes of een mooie kerststol. Dit maakt je huis meteen een stuk gezelliger en geeft het ook een wat rustiger en meer luxe uitstraling.

6. Gebruik een thema

Als je echt iets bijzonders wilt maken van je kerstdecoratie, dan kun je ervoor kiezen om een bepaald thema te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een winters thema, met sneeuw en ijs, of een tropisch thema, met palmbladeren en strandballen. Dit geeft je huis meteen een unieke en sfeervolle uitstraling.

7. Denk ook aan de buitenkant van je huis

kerstsfeer buiten

Als je je huis echt sfeervol wilt maken voor kerst, vergeet dan niet ook de buitenkant van je huis. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kerstster of een paar lichtjes in de tuin. Dit maakt je huis meteen een stuk gezelliger en geeft het ook een sfeervolle uitstraling.

Bekijk alle kerstverlichting voor buiten >>> 

8. Kies voor een rustige en eenvoudige inrichting

Kerst is een tijd van rust en eenvoud. Probeer daarom je huis niet te overladen met de kerstdecoratie, maar kies voor een rustige en eenvoudige inrichting. Dit maakt je huis meteen een stuk rustiger en geeft het ook een sfeervolle uitstraling.

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Laat ijsemmers bedrukken voor al jouw feestjes!
Volgend artikel Een barbecue voor vrienden organiseren, hier 5 tips

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden