Doorgaan naar inhoud
plafondlampen Lampen99

Plafondlampen van Lampen99

Plafondlampen zijn lampen die essentieel zijn om ruimtes mee te verlichten. De lamp is vaak centraal gepositioneerd in de ruimte en heeft daardoor een goede uitstraling over de hele kamer.

Het is daardoor cruciaal om een goede afweging te maken bij het aanschaffen van verlichting.

Plafondlampen als hoofdverlichting

Kleurgebruik van de plafondlamp

Het is goed om de plafondlamp als hoofdverlichting te kiezen, hoofdverlichting wil zeggen dat de lamp de kamer algemeen verlicht. Een algemene verlichting is nodig om een kamer functioneel te laten verlichten.

Het is daarnaast nodig om gebruik te maken van bij verlichting. Onder bij verlichting vallen alle andere lampen in de kamer die niet onder hoofdverlichting vallen.

Dit zijn dan bijvoorbeeld de tafellampen op het dressoir of een mooie vloerlamp in de hoek van de kamer. Deze bij verlichting geven de sfeer in huis, zet deze lampen dan ook vooral aan en dim ze mooi terug.

De lamp aan het plafond kunt u mooi combineren met de andere lampen in de kamer. Dit kan in de vorm van uitstraling bijvoorbeeld een strakke lamp of juisst een industriële lamp.

Kleurgebruik van de plafondlamp

Je kunt ook gaan combineren met kleuren gebruik hiervoor dan complementaire kleuren zoals wit en zwart. Je kunt ook voor een kleur gaan die hetzelfde is, zo krijg je meer eenheid in de kamer.

De kleur van het licht doet ook veel met een kamer, je kunt daarmee veel doen met je huis. In Nederland houden mensen van mooi warm licht, dit geeft gezelligheid en is fijn voor de ogen.

Je ogen hebben in de avond warm licht nodig want dat maak je minder wakker. Met warm licht ga je dus ook beter slapen en je maakt het ook nog eens gezellig wat wil je nog meer.

Wanneer je wil werken of wil lezen is wat blauwe licht weer beter, maar gebruik dit dan overdag wat ander is het onprettig voor je ogen.

Het gebruik maken van kleuren is dus erg belangrijk, maar ga vooral af op je eigen gevoel, wat vind je zelf het mooiste licht en de mooiste kleur voor het armatuur van je plafondlampen?

Ons advies

Ons advies

Wanneer je op zoek bent naar een plafondlamp zijn er dus een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden.

Het is ook afhankelijk van de kamer waar je de lamp gaat monteren als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een plafondlamp slaapkamer is het beter om te gaan voor een warmere lamp met een gezellige uitstraling.

Als je op zoek bent naar een plafondlamp voor in een kantoor is het beter om een lamp te nemen met blauwe licht zo dat je jezelf wat beter kan concentreren. Het belangrijkste neem een lamp die je zelf mooi vindt.

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Lichtstraten bij De Lichtstraat Expert
Volgend artikel Wandplank decoreren in 4 stappen!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden