Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Secret Santa: tips & trucs voor een geslaagd feest

Secret Santa: tips & trucs voor een geslaagd feest

Als jij binnenkort een Kerstfeestje gaat geven, lees je hier hoe jouw feestje helemaal het einde wordt!

In december is het weer tijd voor de feestdagen en natuurlijk Kerstmis, iets waar veel mensen al vanaf de zomer helemaal naar uitkijken. Het is ook zo gezellig om met al je vrienden, familie en geliefden rondom het haardvuur te zitten en met elkaar geschenken uit te wisselen.

Kerstmis is altijd de leukste tijd van het jaar, en dat is niet zonder reden. Hieronder lees je waarom Kerstmis zo'n populair feest is, en op wat voor manieren je het nog wat bijzonderder kan maken!

Versiering waar je mond van open valt 

Een voorwaarde voor een geslaagd kerstfeest, is een huis met piekfijne decoratie. Denk hierbij aan overal gezellige mini kerstboompjes, nepsneeuw of een kerstdorpje bovenop de boekenkast. Zet knusse kerstmuziek op en draag allemaal een zijdezachte kerstmuts, voor de jaarlijkse familiefoto.

Jouw kerstfeest is er eentje voor in de boeken! Je kan natuurlijk ook afspreken dat jullie allemaal jullie lelijkste kersttrui aantrekken, maar als dat niks is voor jou, dan kan je ook allemaal in mooie kleding komen, zoals een pak of jurk. 

Originele kerstcadeaus 

Als je echt en spetterend kerstfeest wil, dan is het een goed idee om elkaar geen cliché geschenken te geven, maar echte originele kerstcadeaus. Je moet je inspiratie uit diverse bronnen halen om zo tot het perfecte geschenk voor iemand te komen.

Het is en blijft onwijs lastig om een goed kerstcadeau voor iemand te vinden, dus hier staan enkele voorbeelden genoemd. Doe er vooral je voordeel mee! Je kan bijvoorbeeld denken aan een megagrote chocoladereep, sokken met vrolijke kerstballen in alle kleurtjes van de regenboog of een luxe wijnproeverij.

Je kan het zo gek maken als je zelf wil, en de ontvanger zal ongetwijfeld blij zijn met zo'n goed doordacht cadeau!

Een andere tip voor het geven van cadeaus is om niet de gever bekend te maken, zodat men moet raden wie de gever is. Zo maak je er ook nog een leuk spelletje van!

Hemelse hapjes en drankjes 

Het feestje is natuurlijk niet compleet zonder zalige borrelhapjes en zoete glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Vooral in de wintermaanden is het extra lekker om binnen te zitten onder een warm plaid, terwijl het buiten regent of sneeuwt.

Met een kop warme thee of koffie is het feest helemaal compleet, en als je dan ook nog een stuk lekkere ijstaart krijgt of een warm pasteitje met heerlijke ragout, dan voel je je helemaal op je gemak.

Als je kerst met je hele familie gaat vieren, dan is het leuk als jullie allemaal een gerechtje meenemen en maken, zodat iedereen van elkaars kookkunsten kan proeven.

Je kan bijvoorbeeld een overheerlijke pastasalade maken, of juist een warme ovenschotel. Als je liever wat kleinere gerechtjes eet, kan je ook mozzarella, tomaat en basilicum sticks maken, zoals men in Italië altijd graag eet.

Je kan juist ook het dessert maken, aangezien je daar het meeste mee kan uitpakken. Maak een heerlijke cheesecake met eton mess en oreokruimels, of ga voor een smeuïge brownie waar het water je spontaan van in de mond loopt.

Alle baksels zullen in de smaak vallen en samen beleven jullie een fantastische Kerst!

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Huis gekocht: met deze tips sta jij niet voor verrassingen
Volgend artikel Kurkwand | Duurzaam design wordt steeds populairder.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden