Doorgaan naar inhoud
hr++ glas online bestellen

HR++ glas online bestellen

In het streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie in de bouw- en woningsector zijn er tal van innovaties doorgevoerd. Eén van die innovaties is HR++ glas, een type beglazing dat is ontworpen om warmte beter vast te houden.

HR++ glas staat voor "Hoog Rendementsglas". Dit type glas is ontworpen om een optimale isolatie te bieden zonder in te leveren op de kwaliteit van de lichtinval.

Het bijzondere aan HR++ glas is de zeer dunne, metalen coating aan de binnenzijde van een van de glasbladen. Deze coating reflecteert warmtestraling en voorkomt daardoor dat warmte ontsnapt. Tussen de twee glasplaten is een spouw gevuld met een speciaal gas, meestal argon, dat dient als een extra isolator.

Waarom de naam 'HR++'?

De naam 'HR++' is afgeleid van 'Hoog Rendement'. De plusjes geven het niveau van isolatie aan. Je hebt bijvoorbeeld HR-glas, HR+ glas en HR++ glas. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatiewaarde.

HR++ glas is momenteel het meest geavanceerde op het gebied van isolerend dubbelglas zonder over te stappen naar driedubbel glas.

Bij het bepalen van de naamgeving was het de bedoeling om een duidelijk en herkenbaar systeem te creëren waarmee de consument snel en eenvoudig de isolatiewaarde van het glas kon herkennen. Dit helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze bij de aanschaf van nieuw glas voor een woning of bedrijfspand.

Het ontstaan van HR++ glas

Het concept van isolerend glas is niet nieuw. Dubbele beglazing werd al in de jaren '70 geïntroduceerd als een manier om energie te besparen en het comfort binnenshuis te verhogen. Maar de technologie en kennis rondom isolatie zijn sindsdien aanzienlijk geëvolueerd.

In de jaren '80 en '90 werd onderzoek gedaan naar manieren om de isolerende eigenschappen van dubbel glas verder te verbeteren. Dit leidde tot de introductie van coatings die warmtestraling konden reflecteren.

Door deze coatings te combineren met een gasvulling tussen de glasplaten werd een aanzienlijke verbetering in de isolatiewaarde bereikt. Dit was het begin van HR-glas.

Met verdere technologische vooruitgang en een groeiend besef van het belang van energie-efficiëntie, werden nog betere coatings en technieken ontwikkeld. Dit leidde tot de introductie van HR++ glas, dat nu als standaard wordt beschouwd voor energiezuinige woningen en gebouwen.

Het succes van HR++ glas kan worden toegeschreven aan de effectieve combinatie van lichttransmissie en warmte-isolatie. Door een ruimte goed te isoleren met HR++ glas kan men aanzienlijk besparen op stookkosten, wat zowel financieel als ecologisch voordelig is. 

HR++ glas, te bestellen bij Glasgigant BV, heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we denken over isolatie en energiezuinig bouwen. Het biedt uitstekende isolatie zonder in te leveren op helderheid en lichtinval.

Of je nu een nieuw huis bouwt, renoveert of gewoon je energierekening wilt verlagen, het overwegen van HR++ glas is een slimme stap richting een duurzamere toekomst.

Aanbevolen blogcategorie:

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Duurzaam wonen: Wees meer bewust van nieuws over consumenten
Volgend artikel Je binnenklimaat optimaliseren: tips voor een comfortabel huis

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden