Doorgaan naar inhoud
ramen isoleren beng vs isolatieglas

Je ramen isoleren? Dit zijn de opties!

Het isoleren van ramen is een cruciale stap in het besparen van energie en het verhogen van het comfort in huis. Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar om dit doel te bereiken. In dit artikel bespreken we twee populaire keuzes: BENG glas en isolatieglas.

BENG glas - De toekomst van energie-efficiënte ramen

BENGglas, ofwel Bijna Energie Neutrale Gebouwen glas, is een innovatieve keuze voor het isoleren van ramen. Dit high-performance glas voldoet aan de strengste eisen op het gebied van energie-efficiëntie. Het is speciaal ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en zonnewarmte optimaal te benutten.

Dit glastype bestaat uit meerdere lagen glas met daartussen een speciale coating en een laag edelgas. De coating weerkaatst de warmte terug naar binnen en het edelgas zorgt voor uitstekende isolatie.

BENG glas isoleert tot wel vijf keer beter dan standaard dubbel glas, wat het een ideale keuze maakt voor wie zich richt op energiebesparing.

Isolatieglas - Een veelzijdige en effectieve keuze

Isolatieglas, vaak bekend als dubbel glas, is een andere breed toegepaste optie voor raamisolatie. Het bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laag stilstaande lucht of edelgas. Deze spouw zorgt voor een extra isolatielaag, waarmee warmteverlies wordt gereduceerd.

Isolatieglas biedt betere isolatie dan enkel glas en kan het warmteverlies via ramen met ongeveer 50% verminderen. Het heeft tevens geluidsisolerende eigenschappen, wat een groot voordeel is in een drukke stedelijke omgeving.

Isolatieglas is verkrijgbaar in diverse diktes en kan worden gecombineerd met andere glasopties, zoals veiligheids- of zelfreinigend glas.

Vergelijking: BENG glas vs. isolatieglas

Hoewel zowel BENGglas als isolatieglas effectief zijn in het isoleren van ramen, zijn er enkele noemenswaardige verschillen.

BENG glas heeft een hogere isolatiewaarde dan isolatieglas en is daarom uitstekend geschikt voor wie streeft naar maximale energie-efficiëntie. Het kan leiden tot lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

BENG glas is echter prijziger dan isolatieglas en kan aanpassingen aan het kozijn vereisen vanwege het zwaardere gewicht.

Isolatieglas is een betaalbaardere optie en kan eenvoudig worden geïnstalleerd in bestaande kozijnen. Het biedt een aanzienlijke isolatiewaarde en kan het wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Isolatieglas is ideaal voor wie wil isoleren zonder grote investeringen.

Overwegingen bij het kiezen van de juiste optie

Bij het kiezen tussen BENG glas en isolatieglas zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is je budget van belang. BENG glas is duurder dan isolatieglas, dus bij een beperkt budget kan isolatieglas een betere optie zijn.

Ook de staat van je huidige kozijnen is belangrijk. Als deze geschikt zijn voor isolatieglas, kan dit een kosteneffectieve keuze zijn. Ben je echter van plan je kozijnen te vervangen, dan kan MENGglas een interessante optie zijn.

Aanbevolen blogcategorie:

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Alles wat je moet weten over de opbrengst van zonnepanelen
Volgend artikel Wat is het Verschil Tussen Sloopafval, Grofvuil en Bouwafval?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden