Doorgaan naar inhoud
Lichtgewicht sedumdak

Lichtgewicht sedumdak

Bent u op zoek naar een lichtgewicht sedumdak? Dan kunt u natuurlijk terecht bij NatureGreen! Wij verkopen verschillende groendaksystemen en kunnen u goed adviseren welk systeem het beste bij u past. Wij zijn namelijk een jong en innovatief bedrijf met een passie voor sedum. Wij streven er naar om de grijze daken van Nederland om te toveren tot mooie groene daken. Dat is namelijk goed voor zowel uw tuin als uw verdere omgeving. Wilt u meer weten? Bekijk dan eens onze website!

Twee soorten lichtgewicht sedumdak

Bij NatureGreen verkopen we twee soorten lichtgewicht sedumdak. Dit zijn de sedummatten en de sedumcassettes. Sedummatten zijn onze meest verkochte variant. De matten bestaan uit verschillende opbouwlaag die eenvoudig op maat te maken zijn. De cassettes zijn daarentegen kant-en-klaar, waardoor ze zo het dak op kunnen worden geschoven. Daardoor is deze variant sedumdak vooral geschikt voor kleinere daken! Beide varianten zijn lichter dan de gewone sedumdaken, waardoor ze ook op daken met een lagere draagkracht kunnen worden gelegd.

Waterbergende capaciteit

Het gewicht van het dak heeft te maken met de waterbergende capaciteit van het dak. Sedums zijn kleine vetplantjes die veel water kunnen opslaan in hun blaadjes. Daardoor kunnen groendaken overlast door hevige regen voorkomen en zorgen ze er voor dat het riool minder wordt belast. Dat is natuurlijk mooi mee genomen! Wel worden de daken daardoor een stuk zwaarder wanneer ze verzadigd zijn. Lichtgewicht sedumdaken kunnen daarom minder water vasthouden, zodat het gewicht ook een stukje lager blijft.

Meer weten?

Wilt u meer over een lichtgewicht sedumdak van NatureGreen, of bent u misschien benieuwd naar de subsidiemogelijkheden? Op onze website vindt u al deze informatie en meer. Ook kunt u gemakkelijk contact opnemen met één van onze adviseurs voor een gesprek, of zelfs meteen een offerte aanvragen. We hopen u dan ook gauw terug te zien bij NatureGreen!

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Een mobiele of een vaste airco kopen? De complete gids
Volgend artikel Bijzondere plaatsen voor een groen dak

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden