Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
zwarte ovale eettafel

Beste zwarte ovale eettafels voor jouw interieur

Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel voor in jouw interieur, dan is een zwarte ovale eettafel een slimme keuze. Ovale eettafels hebben namelijk een aantal voordelen ten opzichte van rechthoekige of ronde eettafels.

In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van zwarte ovale eettafels en geven we tips voor het kiezen van de beste zwarte ovale eettafel voor jouw interieur.

Daarnaast hebben we onze top 5 van beste zwarte ovale eettafels samengesteld en geven we tips voor het onderhoud van je nieuwe tafel.

Waarom een zwarte ovale eettafel een slimme keuze is

zwarte ovale eettafel 6 personen

Een zwarte ovale eettafel is niet alleen een mooie aanvulling op je interieur, maar ook een slimme keuze om verschillende redenen.

Hieronder bespreken we enkele voordelen van een zwarte ovale eettafel:

  • Geschikt voor kleine en grote ruimtes: Ovale eettafels zijn geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes, omdat ze geen scherpe hoeken hebben. Hierdoor is er meer loopruimte rondom de tafel en is de tafel gemakkelijker in te passen in een kleinere ruimte. 
  • Meer zitplaatsen: Een ovale tafel biedt meer zitplaatsen dan een ronde tafel van dezelfde grootte, omdat de tafel een langere omtrek heeft. Dit is ideaal als je vaak gasten over de vloer hebt of als je een groot gezin hebt. 
  • Gezellige sfeer: Een ovale tafel zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel omdat alle gasten elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen praten. Hierdoor wordt het dineren een stuk gezelliger en interactiever. 
  • Design: Een zwarte ovale eettafel heeft een tijdloos design en past in vrijwel elk interieur. Bovendien straalt zwart elegantie en luxe uit, waardoor een zwarte ovale eettafel een mooie eyecatcher kan zijn in je interieur. 
  • Minder kans op botsingen: Doordat er geen scherpe hoeken zijn aan een ovale tafel, is de kans op botsingen kleiner. Hierdoor is een ovale tafel ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Kortom, een zwarte ovale eettafel is een slimme keuze als je op zoek bent naar een mooie, praktische en gezellige eettafel voor in je interieur.

Onze top 5 van beste zwarte ovale eettafels

Wij hebben een top 5 van de beste zwarte ovale eettafels samengesteld: 

1. Eettafel ovaal zwart 210cm Rato

 <yoastmark class=

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze stijlvolle eettafel een ovale vorm en is hij 210 cm lang. De tafel is gemaakt van hoogwaardig MDF met een zwarte afwerking, wat zorgt voor een moderne uitstraling die past bij elke interieurstijl.

De tafel heeft een stevige constructie en is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Het blad is 2,5 cm dik en rust op vier solide poten.

Hij biedt voldoende ruimte om comfortabel plaats te nemen met zes tot acht personen, afhankelijk van de stoelgrootte.

Voordelen:

  • Grote afmetingen - Met een lengte van 210 cm biedt deze tafel voldoende ruimte voor gezinnen en vrienden om samen te eten en te socializen.
  • Ovale vorm - De ovale vorm van de tafel zorgt voor een moderne uitstraling en maakt het gemakkelijk om stoelen rond de tafel te plaatsen. 
  • Hoogwaardig materiaal - De tafel is gemaakt van hoogwaardig MDF-materiaal met een zwarte afwerking die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. 
  • Stevige constructie - De tafel is stevig en kan jarenlang meegaan bij normaal gebruik.
  • Geschikt voor verschillende interieurstijlen - De zwarte afwerking van de tafel past goed bij verschillende interieurstijlen, van modern tot industrieel. 
  • Comfortabel zitten - De tafel biedt voldoende ruimte voor comfortabel zitten met zes tot acht personen, afhankelijk van de stoelgrootte.

Bekijk de laagste prijs op bol.com

2. Zita Home eettafel Thom ovaal 240cm zwart hout

 Zita Home <yoastmark class=

Deze prachtige ovale eettafel heeft een lengte van 240cm en is gemaakt van zwart hout met een metalen matrix poot. Het blad is maar liefst 5cm dik, wat zorgt voor een robuuste uitstraling. 

De eettafel is niet alleen een functioneel meubelstuk om aan te eten, maar ook een pronkstuk in jouw interieur.

De combinatie van het zwarte hout en het metalen onderstel geeft de tafel een stoere en industriële uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen.

Voordelen:

  • Grote afmetingen - Met een lengte van 240cm biedt deze tafel voldoende ruimte voor grote gezelschappen om samen te eten en te socializen.
  • Hoogwaardige materialen - De tafel is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals zwart hout en een zwart metalen matrix onderstel, wat zorgt voor een duurzame en kwalitatief hoogwaardige eettafel. 
  • Stevige constructie - Het metalen onderstel van de tafel zorgt voor een stevige en stabiele constructie, waardoor de tafel jarenlang mee kan gaan bij normaal gebruik. 
  • Industriële uitstraling - De combinatie van het zwarte hout en het metalen onderstel geeft de tafel een stoere en industriële uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen.
  • Gemakkelijk te onderhouden - Het houten blad van de tafel is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.
  • Pronkstuk in het interieur - De Zita Home Eettafel Thom is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een pronkstuk in jouw interieur. De tafel zal de aandacht trekken en een echte eyecatcher zijn in jouw eetkamer of keuken.

Kortom, dit is een prachtige en kwalitatief hoogwaardige eettafel die een stoere en industriële uitstraling heeft. Deze tafel is ideaal voor grote gezelschappen en zal een echte blikvanger zijn in jouw interieur.

Bekijk de laagste prijs op bol.com

3. WOOOD Exclusive Bruno Eettafel Ovaal Mdf Zwart 75x220x100

WOOOD Exclusive Bruno <yoastmark class= 

Deze moderne en stijlvolle eettafel is gemaakt van hoogwaardig MDF en heeft een zwarte afwerking die zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

Met een afmeting van 75x220x100cm biedt de tafel voldoende ruimte om comfortabel met zes tot acht personen aan te zitten.

Voordelen:

  • Strak en modern design - De zwarte afwerking en ovale vorm van de tafel zorgen voor een eigentijds en strak design, dat past bij verschillende interieurstijlen. 
  • Hoogwaardige kwaliteit - De tafel is gemaakt van hoogwaardig MDF en is ontworpen om jarenlang mee te gaan bij normaal gebruik.
  • Ruime afmetingen - De tafel biedt voldoende ruimte voor comfortabel zitten met zes tot acht personen, afhankelijk van de stoelgrootte.
  • Gemakkelijk te onderhouden - De tafel is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden met een vochtige doek. 
  • Stevige constructie - De tafel heeft een stevige constructie en kan jarenlang meegaan bij normaal gebruik. 
  • Geschikt voor verschillende interieurstijlen - De strakke zwarte afwerking van de tafel past goed bij verschillende interieurstijlen, van modern tot minimalistisch.
  • Betaalbare prijs - De tafel heeft een betaalbare prijs en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kortom, dit is een moderne en stijlvolle eettafel van hoogwaardige kwaliteit, met ruime afmetingen en een gemakkelijk te onderhouden afwerking.

Deze tafel is geschikt voor verschillende interieurstijlen en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je op zoek bent naar een eigentijdse en betaalbare eettafel, dan is dit zeker een goede keuze. 

Bekijk de laagste prijs op bol.com

4. Eettafel Gerrard ovaal zwart mangohout 300x100cm

 <yoastmark class=

Dit is een prachtige ovale eettafel die is gemaakt van mangohout met een zwarte afwerking, wat zorgt voor een stoere en industriële uitstraling.

De afmeting van de tafel zijn 300x100cm, waardoor er voldoende ruimte is voor grote gezelschappen. 

Voordelen: 

  • Grote afmetingen - Met een lengte van 300cm biedt deze tafel voldoende ruimte voor grote gezelschappen om samen te eten en te socializen. 
  • Hoogwaardig materiaal - De tafel is gemaakt van mangohout met een zwarte afwerking, wat zorgt voor een stoere en industriële uitstraling. 
  • Stevige constructie - Het metalen onderstel van de tafel zorgt voor een stevige en stabiele constructie, waardoor de tafel jarenlang mee kan gaan bij normaal gebruik. 
  • Geschikt voor verschillende interieurstijlen - De stoere en industriële uitstraling van de tafel past goed bij verschillende interieurstijlen, van modern tot industrieel. 
  • Gemakkelijk te onderhouden - Het houten blad van de tafel is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. 
  • Handgemaakt - De tafel is handgemaakt, wat zorgt voor een uniek product met karakter. 

Kortom, dit is een prachtige en unieke eettafel die perfect is voor grote gezelschappen. De tafel is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een stoere en industriële uitstraling.

Door de ovale vorm en het handgemaakte karakter van de tafel is deze een mooie aanvulling op elke interieurstijl.

Als je op zoek bent naar een unieke en stoere eettafel van hoogwaardige kwaliteit, dan is dit zeker een goede keuze. 

Bekijk de laagste prijs op bol.com 

5. Zita Home Swiss ovale eettafel zwart 240cm

 Zita Home Swiss <yoastmark class=

Deze prachtige en stijlvolle eettafel heeft een ovale vorm en is 240cm in lengte. De tafel is volledig zwart en heeft een spin poot met een schuine rand die verjongd is. 

Voordelen: 

  • Grote afmetingen - Met een lengte van 240cm biedt deze tafel voldoende ruimte voor grote gezelschappen om samen te eten en te socializen.
  • Stijlvol en modern design - De tafel heeft een stijlvol en modern design dat goed past bij verschillende interieurstijlen. 
  • Hoogwaardige kwaliteit - De tafel is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om jarenlang mee te gaan bij normaal gebruik. 
  • Schuine rand en verjongde spinpoot - De schuine rand en verjongde spinpoot geven de tafel een unieke en elegante uitstraling.
  • Gemakkelijk te onderhouden - De tafel is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden met een vochtige doek. 
  • Stevige constructie - De tafel heeft een stevige constructie en kan jarenlang meegaan bij normaal gebruik.

Kortom, dit is een prachtige en stijlvolle eettafel van hoogwaardige kwaliteit. De tafel heeft een uniek design met een schuine rand en verjongde spinpoot, wat zorgt voor een elegante uitstraling.

Met een lengte van 240cm biedt deze tafel voldoende ruimte voor grote gezelschappen. Als je op zoek bent naar een stijlvolle en elegante eettafel van hoogwaardige kwaliteit, dan is dit zeker een goede keuze. 

Bekijk de laagste prijs op bol.com 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zwarte ovale eettafel?

zwarte ovale eettafel kopen

Als je op zoek bent naar een zwarte ovale eettafel, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. 

Hieronder staan de belangrijkste zaken op een rijtje: 

Afmetingen en vorm van de tafel

De afmetingen en de vorm van de tafel zijn belangrijk bij het kiezen van een zwarte ovale eettafel. Meet daarom de ruimte waar de tafel moet komen te staan goed op en houd ook rekening met de loopruimte rondom de tafel.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken hoeveel mensen er aan de tafel moeten kunnen zitten en hoe groot de tafel moet zijn om comfortabel te kunnen eten. 

Materialen en afwerking

De materialen en de afwerking van de tafel zijn ook belangrijk bij het kiezen van een zwarte ovale eettafel. Er zijn verschillende materialen mogelijk, zoals hout, metaal of glas.

Houd bij het kiezen van het materiaal rekening met de rest van je interieur en met je persoonlijke smaak. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de afwerking van de tafel, zoals de randen en de poten.

Kies voor een afwerking die past bij jouw interieurstijl en die past bij de rest van je meubels

Stijl en design van de tafel

Naast de afmetingen en het materiaal is ook de stijl en het design van de tafel belangrijk bij het kiezen van een zwarte ovale eettafel. Er zijn verschillende stijlen mogelijk, zoals modern, industrieel, landelijk of klassiek.

Kies voor een stijl die past bij jouw persoonlijke smaak en bij de rest van je interieur. Let ook op de details van de tafel, zoals de vorm van de poten en de afwerking van het tafelblad.

Tips voor het onderhoud van je zwarte ovale eettafel

zwarte ovale eettafel 220 cm

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe zwarte ovale eettafel, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. 

Hieronder volgen een aantal tips voor het onderhoud van je eettafel:

Reiniging en onderhoud van het tafelblad

  • Maak het tafelblad na elke maaltijd schoon met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel.
  • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen, omdat deze het tafelblad kunnen beschadigen.
  • Gebruik eventueel een speciaal schoonmaakmiddel voor het materiaal van je tafelblad, zoals houtolie of glasreiniger.

Behandeling van krassen en vlekken

  • Behandel krassen en kleine beschadigingen in het tafelblad zo snel mogelijk met een speciaal reparatiemiddel.
  • Gebruik een speciale vlekkenverwijderaar om hardnekkige vlekken te verwijderen.
  • Voorkom vlekken door onderzetters te gebruiken voor hete pannen en glazen.

Tips voor het beschermen van je eettafel tegen beschadigingen

  • Gebruik placemats en tafelkleden om krassen en beschadigingen aan het tafelblad te voorkomen.
  • Plaats de tafel niet in direct zonlicht om verkleuringen te voorkomen.
  • Gebruik beschermers onder de poten om krassen op de vloer te voorkomen.

Conclusie

ovale eettafel zwart

Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel voor in jouw interieur, dan is een zwarte ovale eettafel een goede keuze. Ovale eettafels bieden namelijk verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van eettafels, zoals rechthoekige of ronde tafels.

Bij het kiezen van een zwarte ovale eettafel is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen, het materiaal en de stijl van de tafel. Onze top 5 van beste zwarte ovale eettafels biedt inspiratie voor jouw nieuwe tafel.

Vergeet niet om je nieuwe eettafel goed te onderhouden en te beschermen tegen beschadigingen, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Bekijk zwarte ovale eettafels op bol.com

Vorig artikel Beste goedkope eettafels voor jouw woning
Volgend artikel Wat is de beste ronde eettafel voor 6 personen?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden