Doorgaan naar inhoud
Oude schatten combineren met modern

Oude schatten combineren met modern

Een van de meest recente trends is het combineren van oude schatten met moderne interieurstukken! Door het combineren van vintage en modern creëer je een woonstijl die lekker gevarieerd en verassend is. Het zorgt voor een warm en sfeervol interieur door het gebruik van persoonlijke elementen. Het kiezen van een stijl voor je interieur is lastig, dus waarom kiezen voor een bepaalde stijl als een mix van stijlen verrassend goed werkt? Wil jij ook weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan even verder…

Vandaag vertellen wij jou hoe je het beste vintage & antieke vondsten kan verwerken in een modern interieur.

1. BEGIN KLEIN
Als je niet van vintage en antiek houdt kun je het beste klein beginnen. Begin bij het verwerken van kleine accessoires in je moderne interieur. Denk hierbij aan woonaccessoires zoals beeldjes, vazen en potten. 

2. DE BESTE COMBINATIES
Voor de beste combinaties is het belangrijk om gebruik te maken van verschillende materialen. Let bij het combineren van vintage met modern op het kleurgebruik. Zorg voor een speelse afwisseling tussen kleuren. Gebruik als basis bijvoorbeeld neutrale kleuren en maak het af met felle of gouden woonaccessoires!

3. LESS IS MORE
Als je je vondst hebt gevonden, bijvoorbeeld een mooie vintage kast, zorg er dan voor dat dit het middelpunt van je interieur wordt! Je kunt het vervolgens afmaken door er moderne accessoires aan toe te voegen om het een hedendaagse look te geven. Onthoud dat voor vintage geldt 'less is more'.
Vaak zorgen 4 a 6 stukken er al voor dat je een fraai interieur creëert. Den hierbij aan een combinatie van meubelstukken met lampen, bijvoorbeeld een klassieke kroonluchter en vintage stoelen.

4. WANDDECORATIE
Het is belangrijk wat er aan je muur hangt. Of het nu om een vintage of moderne look gaat. Dit bepaalt voor het grootste gedeelte de uitstraling van jouw interieur. Welke spiegel, of kunst er aan je muur hangt maakt al een heel verschil.

5. MOODBOARDS
Om inspiratie op te doen is het een grote aanrader om moodboards te maken. Dit kan gemakkelijk op Pinterest!

6. VINTAGE & ANTIEK SHOPPEN
Wij verkopen veel van onze vintage en antieke vondsten op Catawiki het is de moeite waard hier eens een kijkje te nemen! Als je op de hoogte gehouden wilt worden van onze verkopen op Catawiki stuur ons dan even een mail via het contact formulier!

Vorig artikel Plankdragers die passen bij je inrichting

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden