Doorgaan naar inhoud
Een opgeruimde werkplek = Een opgeruimde geest

Een opgeruimde werkplek = Een opgeruimde geest

De juiste kantoormeubelen

Een opgeruimde werkplek begint bij het selecteren van de juiste kantoormeubelen, zoals kantoorstoelen en bureaustoelen. Het kiezen van de juiste stoelen kan helpen om een opgeruimd en georganiseerd gevoel op de werkplek te creëren, wat kan bijdragen aan een opgeruimde geest.

Gebruikte kantoorstoelen en gebruikte bureaustoelen kunnen een betaalbare en milieuvriendelijke optie zijn voor het inrichten van een werkruimte. Het is belangrijk om te zoeken naar gebruikte stoelen die nog in goede staat verkeren en die comfortabel en ergonomisch zijn ontworpen.

Bureaustoelen met verstelbare zit- en armleuningen kunnen bijvoorbeeld helpen om de juiste houding te behouden tijdens het werken, terwijl stoelen met wielen gemakkelijk te verplaatsen zijn en kunnen helpen om de ruimte georganiseerd te houden.

Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige kantoorstoelen en bureaustoelen, kunnen werknemers comfortabeler werken en efficiënter zijn. Dit kan bijdragen aan een productieve en opgeruimde werkplek, wat kan resulteren in een opgeruimde geest en betere prestaties.

Het verhoogt je prestatievermogen

Uit onderzoek blijkt dat mensen beter functioneren in een opgeruimde omgeving, dan in een rommelige. Mensen in een opgeruimde omgeving zijn mentaal veel sterker en in staat om een moeilijk probleem op te lossen.

Jouw omgeving heeft dus invloed op je prestatievermogen. Een schone en opgeruimde omgeving heeft dus een positief effect op je prestatievermogen.

Tevens als je werkplek geordend is zorgt het er ook voor dat je sneller bepaalde documenten kunt terugvinden, waardoor je minder lang zoekt in de chaos op je bureau.

Opgeruimd zijn verbeterd je focus en creativiteit. Dus… snel opruimen die rommel!

Het vermindert stress

Wanneer we niet weten waar ze nieuwe informatie moeten laten of hoe we het moeten ordenen, dan ervaren we stress, daarom is het noodzakelijk om te weten hoe je met nieuwe informatie om moet gaan.

Dit geldt voor zowel belangrijke als onbelangrijke informatie. Bepaal wat je ermee doet zodra het binnenkomt:

Informatie die je niet direct nodig hebt:
Maak een brievenbak op je bureau en een map aan op je computer voor nieuwe informatie die je nog even niet hoeft te verwerken

Informatie die je direct nodig hebt:
Maak een brievenbak op je bureau en een map op je computer voor informatie die je direct moet verwerken.

Op deze manier van werken kun je prioriteiten toekennen aan nieuwe taken, waardoor je direct weet wat je te doen staat. Dit kan er voor zorgen dat je minder stress ervaart, omdat je weet dat je nog even niks met de nieuwe informatie hoeft te doen. Hierdoor ben je veel productiever, omdat je je nu beter kunt focussen op hetgeen waarmee je bezig bent.

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Design bureaustoelen: welke opties zijn er?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden