Doorgaan naar inhoud
Eetkamer inspiratie nodig? De leukste ideeën van 2022!

Eetkamer inspiratie nodig? De leukste ideeën van 2022!

Je kunt eetkamertafels kopen in verschillende kleuren en stijlen. Je kan gaan voor een vintage tafel met mooie stoelen, een chique tafel of een tafel van natuurlijke materialen. In dit artikel gaan we je eetkamer inspiratie geven.

Een kleurentrend dit jaar is groen. Pasteltinten, rood en bruine tinten zijn dit jaar ook een trend. Voor het jaar 2022 staat het gebruik van natuurlijke materialen en producten centraal. Maar ook organische vormen zijn dit jaar een trend. Maar je interieur geeft ook aan wie je bent, dus gebruik gerust jouw stijl.

Een trend in 2022 is dat de eetkamer multifunctioneel gebruikt kan worden. In de eetkamer eet je niet allen, maar kun je ook sociale activiteiten ondernemen. Je kunt in de eetkamer spelletjes met gasten of je gezin spelen aan tafel.

Als je de eetkamer gaat inrichten is het belangrijk waar je jouw eetkamer of eethoek voor wilt gebruiken. Is het een centrale plek, wordt er aan tafel huiswerk gemaakt? Stel vast waarvoor je de eetkamer wilt gebruiken. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze voor meubels.

Kleine eetkamer inspiratie

We willen ook voor je kleine eetkamer inspiratie geven. Je kan kiezen voor een compacte eethoek als je niet veel ruimte hebt en als je jouw beschikbare ruimte slim wilt gebruiken. Je kunt dan kiezen voor een grote ronde tafel. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch een grote tafel? Dan kun je een uitschuifbare tafel kiezen. Heb je de ruimte en wil je aan tafel kunnen eten en kunnen werken? Dan is een rechthoekige tafel een goede keuze.

Eetkamer inspiratie

Eetkamer inspiratie voor stoelen

De eetstoelen voor je eettafel zijn natuurlijk belangrijk. Kies voor stoelen die passen in jouw woonstijl. Wil je lang aan tafel kunnen zitten dan zijn fauteuils een goede keuze. Als je kinderen hebt, is het belangrijk dat stoelen makkelijk schoon gemaakt kunnen worden. Let op de afmetingen van de stoelen die je wilt gaan gebruiken. Als je veel ruimte hebt, kun je stoelen met armleuningen gebruiken. Als je niet veel ruimte hebt, kun je kiezen voor een eetkamerbank.

Eetkamer inspiratie voor opbergen

Natuurlijk heb je ook een ruimte nodig in je eetkamer waar je spullen op kan bergen. Het is dan handig om een opbergkast te hebben. Je kunt dan alle spullen netjes opbergen. Je kan kiezen voor een kast met gesloten deuren. Maar heb je spullen die je graag wilt laten zien, dan kun je kiezen voor een open kast met glazen deuren.

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Wat is de beste ronde eettafel voor 6 personen?