Doorgaan naar inhoud
Hoe richt ik mijn woonkamer in?

Hoe richt ik mijn woonkamer in?

Hoe wil jij je woonkamer gaan gebruiken en hoe benut je alle ruimtes optimaal? Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het inrichten van een woonkamer waar je lekker kan genieten en tot rust kan komen. Met een aantal vragen hieronder gaan we ervoor zorgen dat jij jouw woonkamer naar wens kan inrichten.

Vraag 1: Welke woonstijl vindt je leuk?

Er zijn vele woonstijlen die allemaal hun eigen charme hebben, maar welke vind jij leuk? Om hierachter te komen kun je bijvoorbeeld op Pinterest diverse moodboards maken of op Instagram kijken om inspiratie op te doen. Vervolgens kun je deze gebruiken voor het kiezen van de juiste kleuren, materialen en meubels. Bij ThatLyfeStyle verkopen we voornamelijk gouden woonaccessoires.

Lees ook onze blog: Woontrends van 2021

Vraag 2: Welke functies moet de woonkamer hebben?

Leg jezelf de vraag neer waarvoor jij graag je woonkamer wilt gaan gebruiken. Wat vindt je belangrijk? Wil je bijvoorbeeld veel vrienden kunnen ontvangen? Wil je graag veel rust creëren? Wil je een plekje om lekker te werken? Schrijf voor jezelf op wat je allemaal in de woonkamer wilt gaan doen. Aan de hand van jouw lijstje kun je vervolgens de woonkamer gaan indelen met de juiste meubels.

Vraag 3: Wat is de juiste indeling?

Nu je de functies van jouw woonkamer hebt bepaald is het tijd om deze de juiste plek te geven. Hoe ga je de looproutes indelen? Welke meubels ga je gebruiken of hergebruiken en waar plaats je ze? Wil je in de ochtend graag in de zon relaxen en een krantje lezen? Dan weet je alvast waar je de bank moet plaatsen. 

Vraag 4: Welke kleuren gebruik ik?

Kleuren spelen een enorme belangrijke rol in je woonkamer. Misschien wel de belangrijkste tip: zorg voor samenhang in het kleurgebruik. Bepaal van tevoren wat voor sfeer je wilt creëren en baseer daarop je kleurkeuze. Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer en wil de deze groter laten lijken? Je kunt er dan voor kiezen om een licht kleurenpalet te gebruiken. Blijf ver weg van donkere kleuren als zwart, bruin of donkergroen als je de kamer groter wilt laten lijken.

Lees ook onze blog: 8 tips voor de juiste kleurencombinatie in jouw woning

Vraag 5: Welke meubels gebruik ik?

Nu je een moodboard hebt gemaakt, het juiste kleurenpalet hebt gekozen en de indeling hebt bepaald is het tijd om de juiste meubels te gaan neerzetten! Begin met een goede basis en werk met kleuren uit je moodboard. Kies de juiste comfortabele bank, een praktische eettafel en werk toe naar kleinere meubels zoals een on trend bijzettafel en eetkamerstoelen. Het inrichten maak je af met de juiste woonaccessoires!

Vertel ons! Heb je een geweldige nieuwe woonkamer gecreëerd aan de hand van onze tips? Plaats jouw bericht hieronder in de opmerkingen en laat het ons weten!

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel Plankdragers die passen bij je inrichting

Opmerkingen

Charlotte - juni 22, 2021

Super leuke blog!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden