Doorgaan naar inhoud
Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Heb je een kleine woonkamer en wil je deze groter laten lijken? Dan is het plaatsen van een open keuken een goede optie. Een open keuken zorgt voor meer ruimtelijkheid en karakter. Echter delen we deze niet altijd zo in zodat het ook ruimtelijker lijkt. Hoe richt je een kleine woonkamer met open keuken zo praktisch mogelijk in? Wij vertellen het aan de hand van onze tips in deze nieuwe blogpost!

Kleine woonkamer met open keuken inrichten

1. Open keuken bij de woonkamer betrekken

Om de open keuken bij de woonkamer te betrekken, moet je ervoor zorgen dat de inrichting en de sfeer op elkaar afgestemd zijn. Je kunt hierbij denken aan het doortrekken van de vloer, muren, plafonds en het gebruik van meubels en accessoires in dezelfde stijl. Als je alles in dezelfde sfeer en stijl houdt, dan zal jouw kleine woonkamer met open keuken een stuk meer ogen als 1 ruimte

2. Open keuken midden in de woonkamer

Wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt is een open keuken midden in de woonkamer. Als je bijvoorbeeld een kleine woonkamer met open keuken hebt, dan kun je ervoor kiezen om de eettafel aan de zijkant bij een raam te plaatsen en de open keuken centraal in de ruimte zetten. Zo wordt de woonkamer een centraal onderdeel van wonen, leven en koken. Al jouw overige spullen kun je bijvoorbeeld in een ingebouwde kastenwand plaatsen of onder een keukenblok met genoeg opbergruimte.

Open keuken bij de woonkamer betrekken

3. Juiste gebruik van meubels en decoratie

Less is more
Wanneer je een kleine woonkamer met open keuken wilt inrichten met meubels en decoratie bedenk dan goed van te voren wat je écht nodig hebt. Je wilt het graag zo ruimtelijk mogelijk houden. Het draait hier om less is more, dit betekend niet dat je geen grote meubelstukken mag plaatsen, maar hou het dan bij 1 grote eyecatcher.

In meubelzaak Wiegers XL hebben ze een breed scala aan indrukwekkende stukken die de potentie hebben om dé eyecatcher in je woonkamer te worden. Het ervaren team helpt je graag bij het selecteren van dat ene stuk dat niet alleen je ruimte domineert, maar ook harmonieert met je minimalistische stijl. Of het nu gaat om een stijlvolle boekenkast, een comfortabele hoekbank of een kunstzinnige salontafel, bij Wiegers XL ben je aan het juiste adres. Vergeet niet, less is more, dus kies zorgvuldig.

De bank
Plaats de bank absoluut niet midden in de ruimte, zo lijkt jouw kleine woonkamer met open keuken al snel vol. In plaats daarvan kun je de bank het beste plaatsen in een hoek of tegen een muur onder het raam. Zo blijft het lekker ruimtelijk en blijft er zelfs nog wat plek over voor een kookeiland.

De juiste verlichting
Goede verlichting is erg belangrijk in een kleine woonkamer met open keuken. Tijdens het eten wil je liever wat meer sfeerverlichting hebben. Na het eten als je op de bank gaat relaxen, dan hoeft de keuken uiteraard helemaal geen licht te hebben. Je kunt voor de keuken kiezen voor spots die je kunt dimmen en feller kunt zetten tijdens het koken. Boven de eettafel kun je kiezen voor een sfeervolle hanglamp die ook gelijk onderdeel is van de woonkamer.

hanglamp

4.Zorg voor voldoende opbergruimte

Een kleine woonkamer met open keuken moet je praktisch indelen. Een van de belangrijkste ideeën is het slim opbergen van al jouw spullen. Te veel rondslingerende spullen zorgen voor overlast en stress. Zorg voor voldoende opbergruimte in de keuken en woonkamer door bijvoorbeeld gebruik te maken van een ingebouwde kast en nissen in de muur.

5. Het juiste uitzicht

Bedenk goed wat je als uitzicht wilt als je aan het koken bent of bijvoorbeeld op de bank relaxed. Het zou niet fijn zijn om vanaf jou relax plekje een uitzicht te hebben op prullenbakken en overige rommel in de keuken. Hiernaast kan het wel fijn zijn om tijdens het koken lekker tv te kijken. Zorg ervoor dat je van tevoren weet wat je belangrijk vindt en pas daar jouw indeling op aan.

We hopen dat je genoeg inspiratie op hebt kunnen doen om jouw kleine woonkamer met open keuken in te richten! Laat het ons weten in de reacties hieronder :)

Geschreven door:  ~ Kaz Willer

Vorig artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden