Doorgaan naar inhoud
Woonkamer woontrends 2021

Woonkamer woontrends 2021

Ga lekker zitten, pak een bakje koffie erbij en geniet van de nieuwe woonkamer woontrends van 2021. Laat jezelf inspireren door deze nieuwe trends en ontdek jouw woonstijl. Uiteraard zullen elementen vanuit 2020 terugkomen in 2021, zoals duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen. Wij zijn in ieder geval al enthousiast geworden over de nieuwe trends van 2021, veel leesplezier!

#1 Duurzaam Interieur

Ook in 2021 zal duurzaamheid een belangrijke rol blijven spelen in jouw interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar meubels gemaakt van gerecycled materiaal, mangohout of ga voor vintage meubels. Er zijn genoeg keuzes die je kunt maken om ook je inrichting milieuvriendelijk te maken. Een goede tip is om eens een kijkje te nemen op de website van Eviro Bamboe, zij verkopen veel producten gemaakt van bamboe.

Lees ook onze blog: Mangohouten meubels, ga voor duurzaam!

duurzaam interieur

#2 Statement Piece Interieur

Statement pieces trekken altijd de aandacht in een ruimte hoe groot dan ook. In 2021 gaan we veel van deze trend terugzien. Met een statement piece in jouw interieur kun je op een fantastische manier pronken met jouw unieke smaak en een nieuwe dynamiek in een ruimte brengen. Deze hoeven niet altijd extreem kleurrijk en groot te zijn. Een gewaagd meubelstuk dat je mooi vindt of gouden woonaccessoires die meteen de aandacht trekken is al voldoende. Een aanrader is om eens een kijkje te nemen in de collectie van het merk J-line. Hier vindt je diverse statement pieces terug.

J line meubels

#3 Werelds Interieur

Haal meubels en accessoires van verschillende landen en culturen in huis om mee te pronken en om een speciaal gevoel te creëren. Herinner jezelf die mooie reizen en gebruik stukken in je interieur als herinnering aan deze mooie reizen. Vooral het gebruik van veel kleuren in combinatie met aardetinten zorgt voor een mooi geheel. Bij een werelds interieur moet je denken aan materialen zoals onbewerkt hout in combinatie met beton, chique messing en natuurlijke materialen.

Werelds interieur

#4 Indigo Sparkles By J-Line

Met de “Indigo Sparkles” collectie van J-line ga je aan de slag met het blauwgrijze kleurenpalet. Voeg daar een sparkle goud aan toe en je bekomt een heel modern en hedendaags interieur waar het goed is om in pure schoonheid in te leven. Jouw nieuw artwork in magnifieke goud -en blauwtinten zal iedereen gezien hebben. Leave a little sparkle wherever you go.

De kleur blauw schijnt je bloeddruk en hartslag te verlagen, daarom is het een kleur die ontspant, kalmeert en geneest. Vaak wordt blauw gezien als een koele kleur, maar het kan je interieur ook een ontspannen uitstraling geven. Blauw is ook een kleur van betrouwbaarheid en vertrouwen.

donkerblauw interieur

#5 Rond En Zacht Interieur

Dit jaar zullen we steeds meer ronde vormen terug gaan zien in het interieur. Dit geldt zowel voor de meubels als de accessoires. De jaren 60 is een inspiratie geweest voor deze trend. Rond staat voor zacht, waarmee je een interieur met strakke lijnen kunt doorbreken en een zachtere uitstraling kunt creëren. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van verschillende soorten lichte en zachte materialen zoals wol en linnen. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van natuurlijke materialen in jouw interieur. 

duurzaam interieur

Vertel ons! Heb je inspiratie op kunnen doen aan de hand van deze blog? Plaats jouw bericht hieronder in de opmerkingen en laat het ons weten!

Vorig artikel Versteend hout: Een Natuurwonder
Volgend artikel Hoe richt ik mijn woonkamer in?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden