Doorgaan naar inhoud
Hoe kun je ramen lappen zonder strepen? Lees de tips!

Hoe kun je ramen lappen zonder strepen? Lees de tips!

Het lappen van de ramen is niet voor iedereen een fijne bezigheid. Zeker niet wanneer je regelmatig na het lappen strepen of vlekken constateert. Er zijn echter een aantal tips die ervoor zorgen dat je ramen kan lappen zonder strepen. Ben je benieuwd welke tips dit zijn? Lees dan snel verder!

Gebruik glansspoelmiddel voor een glanzend resultaat

Wil je je ramen laten glanzen? Gebruik dan een klein scheutje glansspoelmiddel in het water. Door het glansspoelmiddel krijg je schone ramen zonder strepen en vlekken zonder dat je daarvoor dure middelen nodig hebt. Zorg er wel voor dat je de ramen goed droog trekt met een schone trekker om strepen te voorkomen. Je ramen zullen glanzen als nooit tevoren.

ramen lappen zonder strepen

Zorg voor een schone trekker

Ramen lappen zonder strepen heeft niet alleen met het juiste sop of toevoegingen te maken, ook met het droogtrekken van de ramen kan je veel strepen voorkomen. Zorg ervoor dat je de gewassen ramen in een keer droogtrekt. Wanneer je de trekker namelijk van het raam afhaalt ontstaan er juist strepen. Het handigste is om het gehele raam eerste van links naar rechts droog te trekken en daarna van boven naar beneden. Hoe vloeiender de bewegingen, des te beter het resultaat.

Ramen lappen zonder strepen? Gebruik een ui!

Een van de oudste trucjes om ramen te lappen zonder strepen is het toevoegen van een rauwe ui aan je emmer met water. Door de enzymen in de uien laat je als het ware een klein beschermlaagje achter waardoor strepen geen kans maken. Snij de ui vlak voor gebruik in twee stukken en voeg deze toe aan het water. Je zult zien dat door het gebruik van het ui een streeploos resultaat ontstaat.

ramen lappen zonder strepen

Heb je toch strepen? Gebruik een oude krant!

Heb je ondanks bovenstaande tips toch strepen op je schone ramen? Gebruik dan een oude krant om de strepen weg te werken. Krantenpapier neemt vocht op en laat geen strepen achter. Heb je geen krant bij de hand? Gebruik dan een microvezeldoek. Deze heeft hetzelfde effect als een krant, maar zorg er dan wel voor dat het doek volledig droog is voordat je hem gebruikt.

Met bovenstaande tips weet je zeker dat je ramen kan lappen zonder strepen!

Raam decoreren met raamstickers

Raamstickers maken een mooie aanvulling op je raamdecoratie. Ze kunnen je raam een unieke uitstraling geven en er voor zorgen dat je huis er nog meer chique uitziet. Er zijn tal van verschillende designs beschikbaar, dus er is altijd wel een raamsticker die perfect bij jouw huis past. Bovendien zijn raamstickers een stuk goedkoper dan andere raamdecoraties, dus je kunt je huis een echte fashion make-over geven zonder te veel uit te geven.

Vorig artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden