Doorgaan naar inhoud
6x Woonkamer inspiratie 2021

6x Woonkamer inspiratie 2021

Wil je graag woonkamer inspiratie opdoen? Hieronder nemen wij jou mee in 6 verschillende woonkamer ideeën om je inspiratie te geven. We kijken naar verschillende woontrends van 2021, kleurgebruik, woonstijlen en zorgen ervoor dat je zo genoeg inspiratie opdoet om je eigen woonstijl te ontwikkelen.

woonkamer inspiratie 2021

1. Woonkamer woontrends 2021

Wat zijn de woonkamer woontrends van nu? We nemen je kort even mee in de meest voorkomende woonkamer trends van 2021. Misschien dat je leuke woonkamer inspiratie voor 2021 opdoet en kunt toepassen in jouw woonkamer.

Duurzaam interieur

Ook in 2021 speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Kijk bijvoorbeeld eens naar meubels gemaakt van gerecycled materiaal, mangohout of ga voor vintage meubels.

mangohouten meubels

Statement Pieces

Met een statement piece in jouw interieur kun je op een fantastische manier pronken met jouw unieke smaak en een nieuwe dynamiek in een ruimte brengen. 

Werelds interieur

Haal meubels en accessoires van verschillende landen en culturen in huis om mee te pronken en om een speciaal gevoel te creëren.

Donkerblauw interieur

Met de “Indigo Sparkles” collectie van J-line ga je aan de slag met het blauwgrijze kleurenpalet.

donkerblauw interieur

Rond en Zacht interieur

Rond staat voor zacht, waarmee je een interieur met strakke lijnen kunt doorbreken en een zachtere uitstraling kunt creëren.

Wil je uitgebreid lezen over deze woontrends? Lees dan onze blog: Woontrends van 2021

2. Woonkamer kleuren 2021

Welke kleuren gebruik je in 2021 voor de woonkamer? Een van de meest gebruikte trendkleuren is blauw, vooral het diepere en donkere blauw op muren zoals de zee. Dit in combinatie met de trendkleur grijs, pastelkleuren en zelfs gouden accessoires maakt het dé kleurencombinatie van 2021.

donkerblauw interieur

3. Industriële woonkamer inrichting

Hou je van stoer en ruw? Dan kun je eens kijken naar een industriële woonkamer inrichting. Een industriële inrichting kenmerkt zich door het gebruik van materialen zoals onbewerkt hout, mangohout in combinatie met metaal, beton en leer. Vaak zien we ook nog het gebruik van bakstenen en stijgerbuizen.

4. Modern interieur woonkamer

Een moderne woonkamer is open, ruimtelijk, rustgevend en kenmerkt zich door het gebruik van strakke materialen en neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart. De combinatie tussen bijvoorbeeld een gietvloer, strakke meubels en geen overbodig gebruik van decoratieve versieringen zorgt voor een modern en luxe interieur.

Modern interieur woonkamer

5. Moderne woonkamer decoratie

Uiteraard kun je in een moderne woonkamer wel decoratie gebruiken, alleen doe dit met mate. De key van een moderne woonkamer is rust, minimalistisch en ruimtelijkheid. Door moderne accessoires subtiel toe te passen, voeg je meer sfeer toe aan de ruimte.

6. Inspiratie kleine woonkamer

Is jouw woonkamer niet zo groot? Dan kun je het beste gebruikmaken van lichte kleuren. Donkere kleuren maken namelijk nóg kleiner. Verder kun je kijken naar genoeg opbergruimte, zoals kasten met deuren. Door in de hoogte te werken en bijvoorbeeld gebruik te maken van een wandrek creëer je al een stuk meer ruimte!

Vorig artikel Welke stoelen kies je voor een houten tafel?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden