Doorgaan naar inhoud
4 Tips voor een modern interieur [Stappenplan 2021]

4 Tips voor een modern interieur [Stappenplan 2021]

Wordt het tijd voor een moderne inrichting? ThatLyfeStyle helpt je graag aan een modern interieur in 2021! De kenmerken van een modern interieur zijn een luxe uitstraling, sprekende details, natuurlijke materialen, modern design en kleurrijke accessoires die vormgeven aan deze prachtige moderne interieurs. Daarnaast is deze interieur stijl ook vaak tijdloos te noemen waardoor de inrichting langer mee gaat en ook langer als modern ervaren wordt. Ga lekker ervoor zitten, neem een bakje koffie en geniet van deze tips voor modern wonen.

1. De juiste kleuren in een moderne inrichting

Voor modern wonen beginnen we bij de basis. Vaak wordt in de woonkamer van een modern interieur gekozen voor de kleuren wit en zwart. Het hoeft niet altijd wit en zwart te zijn, bruin en grijs zie je ook vaak terugkomen als basis en als kenmerken in een modern interieur. Om het wel in balans te houden kun je felle accentkleuren terugbrengen door gebruik te maken van gekleurde meubelstukken en accessoires. Een andere optie is om bijvoorbeeld één muur van een indrukwekkende kleur voorzien. Dankzij de basiskleuren springen deze items er extra mooi uit. Een goede tip is om hier en daar wat gouden accessoires terug te laten komen voor een luxe uitstraling.

Lees ook onze blog: 8 tips voor interieur kleuren in 2021

modern interieur

2. Materialen voor een modern interieur

Welke materialen gebruik je nou eigenlijk in een modern interieur in 2021? Moderne interieurs kun je vaak herkennen aan materiaalgebruik zoals glas, metaal en beton in combinatie met massief hout. Hout zorgt voor een warme uitstraling en gezelligheid en zorgt ook voor de balans naast het gebruik van koel en glad modern design zoals hoogglans producten die we vaak terugzien als kenmerken in de woonkamer van een modern interieur. Ben je meer van een stoer en ruw interieur? Dan kun je ook eens kijken naar een modern industrieel interieur.

modern industrieel interieur

3. Gebruik statement-pieces

Statement pieces vinden we vaak terug in de woonkamer van een modern interieur. In een modern interieur van 2021 zien we deze in verschillende ruimtes terug. Met een statement piece in jouw moderne inrichting kun je op een fantastische manier pronken met jouw unieke smaak en een nieuwe dynamiek in een ruimte brengen. Deze hoeven niet altijd extreem kleurrijk en groot te zijn. Een gewaagd meubelstuk dat je mooi vindt die meteen de aandacht trekt is al voldoende. Een aanrader is om eens een kijkje te nemen in de collectie J-line meubels. Hier vindt je diverse statement pieces terug voor modern wonen.

J-line meubels

4. Combineer verschillende woonstijlen

Wat verassend goed samengaat in bijvoorbeeld de woonkamer van een modern interieur zijn verschillende interieurstijlen door elkaar. Denk bijvoorbeeld eens aan een modern klassiek interieur, bohemian interieur, een modern industrieel interieur of Scandinavische interieurstijl. Heb je nog geen idee welke interieurstijl bij jou past en wat voor modern design jij mooi vindt? Bekijk dan ook eens de woontrends van 2021.

bohemian interieur

Aanbevolen leesmateriaal:

Vorig artikel [Stappenplan] Hoe creëer je een wabi sabi interieur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden